Ποια είναι η ιδανική ποσότητα πρόσληψης θερμίδων μετά την εγκυμοσύνη;

Mετά από μια εγκυμοσύνη, πέρα από την νέα ζωή στον κόσμο έχεις μαζί σου σίγουρα και κάποια κιλά που ψάχνεις πως και πώς να απαλλαγείς από αυτά.

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα πρόσληψης θερμίδων μετά την εγκυμοσύνη;

Mετά από μια εγκυμοσύνη, πέρα από την νέα ζωή στον κόσμο έχεις μαζί σου σίγουρα και κάποια κιλά που ανυπομονείς πως και πώς να απαλλαγείς από αυτά.

Αν και τα κιλά της μητρότητας, είναι τα πιο γλυκά κιλά της ζωής μας, δεν παύουμε να θέλουμε, αφού γεννήσουμε το μωράκι μας, να τα χάσουμε σιγά σιγά και να επανέλθουμε σε αυτά που είχαμε πριν την εγκυμοσύνη.

Σίγουρα θέλει πρόγραμμα και πειθαρχία, αλλά άμα υπάρχει το βασικό συστατικό που είναι η θέληση, όλα τα άλλα είναι ευκολάκι.

Ιδανική ποσότητα θερμίδων

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων λοιπόν είναι 1800.

Καλό είναι να εστιάζετε την διατροφή σας σε γάλα, γιαούρτι, τυρί, κρέατα, πουλερικά, ψάρι, αυγά και όσπρια. Ακόμα μπορείτε να επιλέγετε δημητριακά, ρύζι και ζυμαρικά. Έτσι θα συνδυάζετε την πρόσληψη και πρωτεινών αλλά και υδατανθράκων απαραίτητων για την ενέργεια σας.

Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε όλες τις τροφές όσες είναι πλούσιες σε θερμίδες και φτωχές σε διατροφική αξία, όπως γλυκά, αναψυκτικά, πολύ λιπαρά φαγητά.

Μην ξεχνάτε να παραμένετε ενυδατωμένες τρώγοντας σίγουρα 2-3 φρούτα και λαχανικά την ημέρα και εννοείται μπόλικο νερό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved