Δείτε πώς θα χάσετε υγιεινά τα κιλά μετά τη γέννα

Τι πρέπει να κάνετε για να χάσετε σωστά και υγιεινά τα κιλά μετά τη γέννα

Δείτε πώς θα χάσετε υγιεινά τα κιλά μετά τη γέννα

Πολλές νέες μαμάδες αναρωτιούνται πώς μπορούν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης και κυρίως, πότε μπορούν να ξεκινήσουν δίαιτα μετά τη γέννα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, η νέα μαμά, δεν θα πρέπει να ξεκινήσει οποιαδήποτε δίαιτα, τουλάχιστον πριν τις πρώτες έξι εβδομάδες.

Επίσης, αν θηλάζει, θα πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή της και να μην προχωράει σε υπερβολές για την απώλεια των κιλών. Και σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε δίαιτα ή διατροφή για να χάσει βάρος, θα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό της ή τον διατροφολόγο, που θα τη βοηθήσει με ένα σωστό και ισορροπημένο γεύμα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για μία νέα μαμά, να χάσει τα κιλά μετά τη γέννα, με ασφάλεια και υγιεινά. Το να τρώει υγιεινά, να πίνει νερό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να παραμείνει καλά ενυδατωμένη και τα υγιεινά σνακ, είναι τα τρία βασικά πράγματα, που πρέπει να τηρεί.

Παρακάτω, ακολουθούν οι συνήθειες που θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε τώρα που έχετε ένα μωρό, ενώ θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος με σταθερό ρυθμό

.
Μην παραλείπετε το πρωινό

Να τρώτε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα

Να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας φυτικές τροφές

Να συμπεριλαμβάνετε αμυλούχα τρόφιμα όπως ψωμί, ρύζι και ζυμαρικά (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως για πρόσθετες ίνες) στα γεύματα.

Αποφύγετε λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα, γλυκά, μπισκότα, αρτοσκευάσματα και ανθρακούχα ποτά

Φτιάξτε ένα σταθερό (όσο είναι εφικτό αυτό) πρόγραμμα που τρώτε, αποφεύγοντας τις ακατάστατες ώρες. Μην παραλείπετε γεύματα, ενώ φροντίστε οι μερίδες σας να είναι συγκεκριμένες. Όχι δηλαδή, μεγαλύτερη τη μία φορά και μικρότερη ή καθόλου την επόμενη.

Συνδυάζοντας την υγιεινή διατροφή με την άσκηση έχετε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα, αφού σας βοηθάει να χάσετε λίπος. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας για το πότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη γυμναστική και ποιες ασκήσεις να κάνετε.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved