Αφεψήματα για αδυνάτισμα: Φτιάξτε τα και δείτε τη ζυγαριά να "κατεβαίνει"

 Βότανα για δίαιτα: Λίγες μέρες έμειναν για να βγούμε στην παραλία
Αφεψήματα για αδυνάτισμα: Φτιάξτε τα και δείτε τη ζυγαριά να "κατεβαίνει"

Με σύμμαχο την φύση και τα βότανα που αυτή απλόχερα μας προσφέρει, θα καταφέρουμε φέτος αν όχι να πέσουμε νούμερο, τουλάχιστον να «ξεφουσκώσουμε» ενόψει παραλίας και διακοπών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εντοπίσετε τι ακριβώς χρειάζεστε και να προμηθευτείτε το αντίστοιχο βότανο που είναι κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες.

Λουΐζα: Για κάψιμο λίπους

Ένα από τα πιο γνωστά βότανα που βοηθάει στο κάψιμο του λίπους και ο μεγαλύτερος εχθρός της κατακράτησης, η λουΐζα βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και στη ρύθμιση της όρεξης. Αντικαταστήστε δύο ποτήρια από το νερό σας κάθε μέρα με δύο φλυτζάνια από το θαυματουργό αυτό βότανο και δείτε τα πόδια και την κοιλιά σας να ξεπρήζονται θεαματικά

Χαμομήλι: Για επίπεδη κοιλιά

Πέρα από την λουΐζα, το θαυματουργό χαμομήλι θα βοηθήσει τόσο εσάς να ηρεμήσετε και να ξεφουσκώσετε όσο και το μωράκι σας να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Μια κούπα κάθε βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, αρκεί για να δείτε άμεσα τα πρώτα αποτελέσματα.

Πράσινο τσάι: Για αποτοξίνωση και απώλεια λίπους στην κοιλιά

Το πράσινο τσάι είναι μεν ο βασιλιάς της αποτοξίνωσης και αλλά και ο βασικός παράγοντας για κάψιμο λίπους από την περιοχή της κοιλιάς. Μάλιστα, έρευνα της Αμερικανικής Κοινότητας Διατροφής έδειξε πως τα άτομα που κατανάλωναν πράσινο τσάι έχασαν περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε σχέση με όσους έπιναν μόνο νερό και αυτό γιατί διεγείρει τις καύσεις και την οξείδωση του λίπους.

d2eb72706d31a0646a98eb1754bd4038

Μαϊντανός: Για μείωση πόντων στην περιφέρεια

Ο μαϊντανός περιέχει υψηλές ποσότητες καλίου και βιταμίνης Α, καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνη C, β-καροτένιο, φώσφορο και ένα από τα σπουδαιότερα φλαβονοειδή, την κερκετίνη. Το ρόφημα του μαϊντανού καταστέλλει τη λιγούρα, βοηθά στη μείωση των πόντων σε περιφέρεια και κοιλιά και καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Συνεπώς, δύο κούπες την ημέρα από το μαγικό ρόφημά του επιβάλλονται.

Σημύδα: Για επιτάχυνση του μεταβολισμού

Η σημύδα αποτελεί το απόλυτο διουρητικό, βακτηριοκτόνο και αντισηπτικό βότανο. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, συμβάλλει στην αποβολή του λίπους και βοηθά στην κατακράτηση των υγρών κάτι που την καθιστά must για όλες εμάς που θέλουμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα λίγο πριν βγούμε στις παραλίες.

Μάραθος: Για γρήγορη απώλεια βάρους

Ετοιμάστε ένα αφέψημα από σπόρους μάραθου και καταναλώστε το καθημερινά. Μετά από 2 εβδομάδες, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, θα δείτε τα κιλά στη ζυγαριά να πέφτουν αφού είναι κατάλληλο για την πέψη των λιπαρών τροφών.

Φασκόμηλο: Για αποτοξίνωση express

Το φασκόμηλο εκτός του ότι συμβάλλει στην απώλεια κιλών ενεργοποιώντας το μεταβολισμό, είναι γευστικό, αρωματικό και βοηθά στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα. Αν, δηλαδή, δεν είστε σίγουρες ότι μπορείτε να καταναλώσετε με ευχαρίστηση κάποιο από τα παραπάνω ροφήματα, προτιμήστε το.

Ιβίσκος: Για καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας

Ο ιβίσκος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων γι’ αυτό και ενδείκνυται για όσους ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και έχουν αυξημένα λιπίδια. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης και στη θεραπεία της υψηλής πίεσης στο αίμα.

Σπιρουλίνα: Για μείωση της όρεξης

Η σπιρουλίνα είναι ιδανική για τις περιπτώσεις των ανθρώπων που καταφεύγουν στο φαγητό όταν δεν έχουν διάθεση. Είναι εξαιρετικά θρεπτική και εάν ληφθεί πριν το γεύμα βοηθάει να μειωθεί η όρεξη, έτσι ώστε να τρώμε λιγότερο κατά τη διάρκεια των γευμάτων και να νιώθουμε λιγότερη πείνα μεταξύ αυτών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved