Μαμά και διατροφή: Φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Θρεπτικές τροφές με λίγες θερμίδες. 

Μαμά και διατροφή: Φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου με λίγες θερμίδες.

Bigstock

Για να χάσετε βάρος πρέπει οι θερμίδες που παίρνετε μέσα στη μέρα να είναι λιγότερες από αυτές που καίτε. Για να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού, ωστόσο, είναι σημαντικό η διατροφή σας να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και οι οποίες θα σας κρατήσουν χορτάτους για ώρα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία τροφίμων και τώρα το φθινόπωρο κάποια έχουν από αυτά την τιμητική τους.

Μήλα

mila-kai-apoleia-varous1.jpg

Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα φλαβονοειδή, τα οποία συνδέονται με τη μειωμένη αύξηση του σωματικού βάρους. Επίσης περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού και μειώνουν την ανάγκη για τσιμπολόγημα.

Αχλάδια

Τα αχλάδια περιέχουν επίσης φλαβονοειδή, φυτικές ίνες, ενώ η γλυκιά γεύση τους τα καθιστά το ιδανικό φρούτο το φθινόπωρο για να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας για γλυκό.

Γκρέιπφρουτ

Ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών φρούτων τα οποία ξεχωρίζουν για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και λυκοπένιο, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερόλη και βοηθούν στη συνολική υγεία της καρδιάς.

Γλυκιά κολοκύθα

Η γλυκιά κολοκύθα είναι το λαχανικό-σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου. Έχει μόλις 50 θερμίδες ανά φλιτζάνι και είναι πλούσια σε β-καροτίνη στην οποία οφείλει και το χρώμα της.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι θρεπτικό, έχει λίγες θερμίδες και μπορείτε να το αξιοποιήσετε ως συνοδευτικό στα κυρίως πιάτα σας ή σε σαλάτες. Ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Ρόδι

rodi-gonimotita.jpg

Το ρόδι είναι πλούσιο σε κάλιο, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης βιταμίνη C και η κατανάλωσή του μπορεί όχι μόνο να σας κρατήσει χορτάτους, αλλά και να δώσει ένα boost στο ανοσοποιητικό σας. Μπορείτε να το απολαύσετε σε χυμό ή να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες και φρουτοσαλάτες.

Κουνουπίδι

Έχει λίγες θερμίδες, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και όταν το μαγειρεύετε μπορείτε πραγματικά να του δώσετε υπέροχη γεύση.

Με πληροφορίες από muscleandfitness.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved