Έξι λόγοι για τους οποίους τα μήλα βοηθούν στην απώλεια βάρους (εικόνες)

  • Η θρεπτική αξία του μήλου
  • Πώς τα μήλα βοηθούν στην απώλεια βάρους
Έξι λόγοι για τους οποίους τα μήλα βοηθούν στην απώλεια βάρους (εικόνες)

Το μήλο είναι από τα πιο θρεπτικά φθινοπωρινά φρούτα.

Παρέχει το 14% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α και το 11% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C. Αυτές οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες του μήλου προλαμβάνουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, έχουν αντικαρκινική δράση και προλαμβάνουν τις κρίσεις άσθματος.

'Οσο για τις θερμίδες; Φτάνουν τις 95 ( ένα μέτριο μήλο) , με 25 γραμμάρια υδατάνθρακες, εκ των οποίων η ζάχαρη είναι 21 γραμμάρια και φυτικές ίνες 4 γραμμάρια –εφόσον καταναλώνεται με τη φλούδα του. Το μήλο έχει μηδενικά λιπαρά και δεν δίνει καθόλου πρωτεΐνες.

Ας δούμε αναλυτικά για ποιους λόγους το μήλο θεωρείται από τους ειδικούς κατάλληλο για την απώλεια βάρους

mila kai apoleia varous4

Έχουν λίγες θερμίδες

Η απώλεια βάρους μπορεί μερικές φορές να είναι πιο περίπλοκη από μια απλή εξίσωση θερμίδων. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια απώλειας κιλών.Οι θερμίδες των μήλων κυμαίνονται από 80 έως 125 ανάλογα την ποικιλία και το μέγεθός τους . Όμως σε κάθε περίπτωση είναι πολύ λιγότερες από οποιοδήποτε άλλο σνακ .«Αν πεινάτε μπορείτε να συνδυάσετε το μήλο με λίγα αμύγδαλα ή φυστικοβούτυρο ώστε να νιώσετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», λέει η διαιτολόγος Elizabeth Gunner, RDN .

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι καθοριστικές στην απώλεια βάρους. Με περίπου 5 γραμμάρια ανά φρούτο, τα μήλα σίγουρα χαρακτηρίζονται ως τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
«Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθά στην απώλεια βάρους με αρκετούς τρόπους», λέει η διαιτολόγος Lisa Andrews, MEd, RD, LD . Οσο περισσότερες φυτικές ίνες προσλαμβάνετε από τα μήλα, τόσο περισσότερο μπορεί να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας μέσω του εντέρου σας. «Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην προώθηση υγιών βακτηρίων του εντέρου, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας μεταβολίζει και χρησιμοποιεί ενέργεια », προσθέτει η Lisa Andrews.

mila kai apoleia varous3

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αυξημένη ενυδάτωση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην απώλεια βάρους και στην απώλεια λίπους .Εκτός από το να γεμίζετε τακτικά το μπουκάλι σας με νερό, μπορείτε να διατηρήσετε την ενυδάτωση σας με τροφές όπως τα μήλα καθώς περιέχουν περίπου 86% νερό . «Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό σε συνδυασμό με πολλές φυτικές ίνες κάνει τα μήλα μια θαυμάσια χορταστική επιλογή σνακ!» λέει η Gunner.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved