Μαμά και διατροφή: Βοηθούν τα goji berries στην απώλεια βάρους;

Τα οφέλη των goji berries για τον οργανισμό.

Μαμά και διατροφή: Βοηθούν τα goji berries στην απώλεια βάρους;
Τα goji berries έχουν λίγες θερμίδες και πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Bigstock

Τα goji berries ανήκουν στις σούπερ τροφές και εδώ και λόγω των ιδιοτήτων τους θεωρούνται ωφέλιμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο πυρετός και προβλήματα όρασης. Καταναλώνονται φρέσκα, αποξηραμένα, μαγειρεμένα ή σε διάφορους χυμούς και smoothies.

Τα οφέλη

Τα goji berries είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, σίδηρο και βιταμίνη Α. Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Γενικά, όλα τα φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία των berries θεωρούνται πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και εξίσου ωφέλιμα για τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα τα goji berries, έρευνες αναδεικνύουν τα παρακάτω οφέλη:

Αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας

Καλύτερες γυμναστικές επιδόσεις

Καλύτερος ύπνος

Απώλεια βάρους. Τα goji berries έχουν λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης, αυξάνουν τον ρυθμό του μεταβολισμού και μειώνουν τις λιγούρες, παρατείνοντας την αίσθηση του κορεσμού.

Λεία και λαμπερή επιδερμίδα. Επίσης τα goji berries κάνουν καλό στην επιδερμίδα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βήτα καροτίνη δηλαδή βιταμίνη Α.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη Α και C, τα goji berries δίνουν ένα δυνατό boost στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι να προσέξετε

Τα goji berries γενικά θεωρούνται ασφαλή στην κατανάλωσή τους αν και οι ειδικοί αναφέρουν ότι καλό είναι να αποφεύγεται ο συνδυασμός τους με φάρμακα για τον διαβήτη ή την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ιδανικά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τη κατανάλωση goji berries.

Συνταγή για smoothie με goji berry

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι γάλα βρόμης ή αμυγδάλου
  • ½ μπανάνα κατεψυγμένη
  • ¼ φλιτζάνι goji berries
  • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλοβούτυρο ή φυτσικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο

Εκτέλεση:

Βάλτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και «χτυπήστε» τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι και προσθέστε πάγο για να κάνετε το ρόφημά σας ακόμα πιο δροσιστικό.

Πηγή: webmd.com, healthshots.com, natalieshealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved