Μαμά και διατροφή: Το πιο υγιεινό γλυκό που επιτρέπεται και στη δίαιτα φτιάχνεται με δύο υλικά

Μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς πανεύκολα.

Μαμά και διατροφή: Το πιο υγιεινό γλυκό που επιτρέπεται και στη δίαιτα φτιάχνεται με δύο υλικά

Το πιο υγιεινό γλυκό φτιάχνεται με σοκολάτα και αμύγδαλα.

Bigstock

Δεν είναι όλα τα γλυκά απαγορευτικά σε περιόδους δίαιτας και σίγουρα δεν έχουν όλα την ίδια διατροφική και θερμιδική αξία. To cheesecake για παράδειγμα, έχει 440 περίπου θερμίδες ανά κομμάτι, ενώ το ρυζόγαλο μόλις 296.

Εάν σας αρέσουν τα γλυκά, δεν χρειάζεται να τα βγάλετε τελείως από τη διατροφή σας, αλλά η κατανάλωσή τους να γίνεται με μέτρο. Επίσης, καλό είναι όπου μπορείτε να κόβετε ζάχαρη και λιπαρά. Αντικαταστήστε για παράδειγμα όπου είναι εφικτό τη ζάχαρη με μέλι, παρόλο που θερμιδικά έχουν περίπου την ίδια αξία. Αντίστοιχα, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τη σοκολάτα γάλακτος με την κουβερτούρα.

Το πιο υγιεινό και νόστιμο γλυκό για τη δίαιτα

Εάν πάντως είστε λάτρεις της σοκολάτας, το καλύτερο γλυκό που μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε και μόνοι σας είναι τα βραχάκια, τα χειροποίητα αυτά σοκολατάκια που συνδυάζουν μοναδικά τη γεύση της σοκολάτας με το αμύγδαλο.

Ανά μερίδα έχουν 170 περίπου θερμίδες και εκτός από το ότι θα ικανοποιήσουν τη λιγούρα σας για γλυκό, η σοκολάτα με τα αμύγδαλα έχουνε επίσης αξιοσημείωτα οφέλη για τον οργανισμό.

https://www.instagram.com/p/CrICkSlohFo/

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει πολυφαινόλες, φλαβανόλες, κατεχίνες και έχει συνδεθεί με σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό όπως την ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας και τη μείωση των φλεγμονών. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τις λιγούρες και προκαλεί την αίσθηση του κορεσμού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση βάρους. Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι 12 γυναίκες που συμμετείχαν και μύριζαν και έτρωγαν μαύρη σοκολάτα, παρουσίασαν μείωση της πείνας και μείωση στα επίπεδα της γκρελίνης, γνωστής και ως «ορμόνη της πείνας».

Η μαύρη σοκολάτα θεωρείται επίσης ότι έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία και τη διάθεση και ότι βελτιώνει τη συγκέντρωση και την πνευματική διαύγεια, λόγω της περιεκτικότητάς της σε φλαβανόλες.

Τα οφέλη του αμύγδαλου

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, καλά λιπαρά, ασβέστιο, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και αυτός ακριβώς ο συνδυασμός θρεπτικών συστατικών που περιέχουν τα καθιστά ιδανικό «σύμμαχο» στην απώλεια κιλών, καθώς προκαλούν τον κορεσμό και μειώνουν την πείνα και τις λιγούρες. Δέκα αμύγδαλα έχουν 75 θερμίδες.

Η πανεύκολη συνταγή για βραχάκια

Η συνταγή για τα αγαπημένα, ελληνικά βραχάκια είναι πανεύκολη και θα χρειαστείτε μόνο δύο υλικά: κουβερτούρα και αμύγδαλα ανάλατα.

Αρχικά στρώσετε σε μία επιφάνεια αλουμινόχαρτο και υπολογίσετε 3 με 4 αμύγδαλα ανά βραχάκι. Λιώστε την κουβερτούρα και βάλτε μία γενναιόδωρη κουταλιά από τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στα αμύγδαλα. Αφήστε τα να κρυώσουν για να παγώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμα.

Tip 1: Προτιμήστε καλή ποιότητα κουβερτούρας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο

Tip 2: Μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα ψημένα ή άψητα, αλλά τα ψημένα και καβουρδισμένα, σίγουρα θα βοηθήσουν σε ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Tip 3: Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ελάχιστο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο στη λιωμένη κουβερτούρα. Μόλις κρυώσει η σοκολάτα το γλυκάκι σας θα έχει μία πιο γυαλιστερή όψη.

Tip 4: Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε φουντούκια ή ό,τι άλλο ξηρό καρπό θέλετε, αλλά ο συνδυασμός σοκολάτας και αμυγδάλου είναι αξεπέραστος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved