Μαμά και διατροφή: Βοηθούν τα αμύγδαλα στην απώλεια βάρους;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αμύγδαλα και πώς επηρεάζουν το σωματικό βάρος.

Μαμά και διατροφή: Βοηθούν τα αμύγδαλα στην απώλεια βάρους;
Bigstock

Οι ξηροί καρποί είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλη θερμιδική αξία και ότι είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά. Και ενώ μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχουν θέση σε μία διατροφή που στοχεύει στην απώλεια βάρους, έρευνες δείχνουν ότι κάποιοι από αυτούς είναι ισχυροί «σύμμαχοι» στο αδυνάτισμα. Τα αμύγδαλα είναι ένας από αυτούς.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα αμύγδαλα και την απώλεια βάρους;

Τα αμύγδαλα είναι χορταστικά το οποίο σημαίνει ότι εντάσσοντάς τα στη διατροφή σας θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα, άρα θα μειώσετε τα τσιμπολογήματα και την υπερκατανάλωση φαγητού. Αυτό συμβαίνει γιατί:

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Είκοσι περίπου αμύγδαλα έχουν σχεδόν 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Έρευνες δείχνουν ότι γενικά οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες βοηθούν στην απώλεια βάρους. Έρευνα επίσης δείχνει ότι οι δίαιτες πρωτεΐνης και με λίγους υδατάνθρακες αυξάνουν τον μεταβολισμό και περιορίζουν την όρεξη για φαγητό.

Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Μία μερίδα αμύγδαλα περιέχει 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού.

Περιέχουν καλά λιπαρά οξέα. Μία μερίδα περιέχει 15 γραμμάρια λιπαρά. Τα περισσότερα από αυτά είναι μονοακόρεστα. Αυτά είναι τα λιπαρά που ωφελούν την καρδιά από την μία και από την άλλη όπως οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από τον οργανισμό.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αμύγδαλα περιέχουν στην πραγματικότητα 20-30 λιγότερες θερμίδες σε σχέση με εκείνες που αναγράφονται στη συσκευασία και αυτό γιατί δεν απορροφούνται όλες οι θερμίδες από τον οργανισμό. Έρευνα που οι γυναίκες έτρωγαν αμύγδαλα ως σνακ μετά το πρωινό και έπειτα κατανάλωναν ό,τι ήθελαν, έδειξε δεν έπαιρναν παραπάνω θερμίδες από ότι εκείνες που δεν έτρωγαν καθόλου αμύγδαλα.

Πώς να εντάξετε τα αμύγδαλα στη διατροφή σας

Σκέτα ως σνακ. Προτιμήστε τα ανάλατα αμύγδαλα, ωμά ή ψημένα. Μία χούφτα δηλαδή περίπου 10 αμύγδαλα είναι μία επαρκής ποσότητα.

Με βρόμη στο πρωινό. Ένα μπολ με βρόμη γιαούρτι ή γάλα, φρέσκα φρούτα και αμύγδαλα είναι μία επιλογή που θα σας κρατήσει χορτάτους για όλη τη μέρα.

Αμυγδαλοβούτυρο. Το αμυγδαλοβούτυρο είναι εξίσου θρεπτικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως άλειμμα σε φέτες ψωμιού. Επιλέξτε εκείνο που δεν έχει ζάχαρη και είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό προϊόν.

Με πληροφορίες από verywellfit.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved