Δίαιτα με σούπες: Πόσο αποτελεσματικές είναι;

  • Απώλεια κιλών με σούπες: Τι ισχύει
  • Πόσα κιλά μπορείτε να χάσετε κάνοντας δίαιτα με σούπα
  • Ποια δίαιτα σούπας θεωρείται η πιο υγιεινή;
Δίαιτα με σούπες: Πόσο αποτελεσματικές είναι;

Υπάρχουν πολλές δίαιτες με σούπες που υπόσχονται απώλεια βάρους. Ορισμένες περιλαμβάνουν την κατανάλωση μόνο σούπας κατά τη διάρκεια της δίαιτας ενώ άλλες εντάσσουν στην διατροφή και ορισμένες τροφές.

Καθώς η ιδέα είναι να χάσετε βάρος γρήγορα, οι περισσότερες από αυτές τις δίαιτες προορίζονται να διαρκέσουν μόνο για 5-10 ημέρες.

Είναι οι δίαιτες με σούπα αποτελεσματικές;

Μελέτες που κατά καιρούς έχουν γίνει, έδειξαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν τακτικά σούπα τείνουν να έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και είναι λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκα σε σύγκριση με όσους δεν τρώνε καθόλου σούπα.

Ο λόγος για τον οποίο η σούπα συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος είναι άγνωστος. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η σούπα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αισθήματος πληρότητας. Έτσι, η τακτική κατανάλωση σούπας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των θερμίδων που τρώτε καθημερινά.

Είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν υπόψη άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτή τη σχέση, όπως οι πολιτισμικές ή γενετικές διαφορές μεταξύ των ατόμων που τρώνε τακτικά σούπα και εκείνων που δεν τρώνε.

Συνολικά, απαιτούνται πιο αυστηρές και μακροπρόθεσμες μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα πιθανά οφέλη απώλειας βάρους από την κατανάλωση σούπας.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η κατανάλωση σούπας δεν έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

Όσο για συγκεκριμένες δίαιτες σούπας, δεν υπάρχουν προς το παρόν επιστημονικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητά τους στην απώλεια βάρους.

Ωστόσο, καθώς οι περισσότερες δίαιτες με σούπες έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση των θερμίδων, η κατανάλωσή της πιθανότατα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.Και όσο λιγότερες θερμίδες τρώτε σε μια δίαιτα με σούπα γενικά τόσο περισσότερο βάρος θα χάσετε.

Να έχετε κατά νου ότι όπως και με άλλες δίαιτες χαμηλών θερμίδων, το μεγαλύτερο μέρος του βάρους που χάνεται στις 5-10 ημέρες είναι πιθανό να οφείλεται στο νερό και όχι στην απώλεια λίπους

Επιπλέον, καθώς οι δίαιτες είναι γενικά μόνο για μία εβδομάδα ή λιγότερο, πιθανότατα θα ανακτήσετε το βάρος που χάσατε, εκτός εάν μπορέσετε να υιοθετήσετε ένα πιο υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους.

soupa diaita

Δίαιτα με φασολάδα

Η δίαιτα της φασολάδας συμβάλει σε ένα φυτικό διατροφικό μοτίβο και μπορεί να έχει καλύτερη μακροπρόθεσμη επιτυχία από άλλες δίαιτες με σούπες.

Μία από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες με φασολάδα είναι από τον Michael Greger, MD, συγγραφέα του βιβλίου "How to Die: Discover the Foods Sciencely Proved to Prevent and Reverse Disease".

Η δίαιτα ενθαρρύνει την κατανάλωση της φασολάδας έως και δύο φορές την ημέρα. Εκτός από τη σούπα, επιτρέπεται να καταναλώνετε οποιαδήποτε τροφή φυτικής προέλευσης χωρίς λάδια, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά.

diaita me soupes1

φώτο : Unsplash / Victoria Shes

Συνταγή για την φασολάδα του Michael Greger

Υλικά

  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 6-8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών χωρίς αλάτι
  • 4-6 φλιτζάνια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1-2 μικρές καυτερές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. βάζο πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη, για γεύση (προαιρετικά)
  • 1/2 κουτ. αλεσμένο κουρκουμά ή 1 1/ φρέσκο κουρκουμά, τριμμένο
  • 2 κονσέρβες ντομάτες κομμένες σε κύβους χωρίς αλάτι, χωρίς στράγγιση
  • 2 κονσέρβες φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 2 φλιτζάνια κόκκους καλαμποκιού
  • 4-6 κουτ. το αγαπημένο σας μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κουτ. καπνιστή πάπρικα

Αν και δεν υπάρχει περιορισμός στις θερμίδες, η δίαιτα συνιστά περιορισμό της πρόσληψης τροφών με πολλές θερμίδες, όπως αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Σε αντίθεση με άλλες δίαιτες σούπας, η Greger's προορίζεται να είναι μια δια βίου στροφή σε μια φυτική διατροφή.

Οι υποστηρικτές αυτής της δίαιτας ισχυρίζονται ότι μπορείτε να χάσετε (4-7 κιλά) μόλις την πρώτη εβδομάδα.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει έρευνα σχετικά με τη δίαιτα της φασολάδας του Greger. Ωστόσο, οι φυτικές δίαιτες έχουν συνδεθεί με οφέλη για την απώλεια βάρους και την υγεία της καρδιάς.

Συμπέρασμα

Η τακτική κατανάλωση σούπας έχει συνδεθεί με μείωση του σωματικού βάρους. Ωστόσο, δεν υπάρχει επαρκής έρευνα σχετικά με τα οφέλη της δίαιτας με σούπα για απώλεια κιλών. Ωστόσο, λόγω της χαμηλής θερμιδικής φύσης αυτών των διατροφικών προγραμμάτων, πιθανότατα θα χάσετε βάρος βραχυπρόθεσμα.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved