Μαμά και διατροφή: Συνταγές για σούπα με λίγες θερμίδες (vid)

  • Σούπα: Το τέλειο φαγητό για τις κρύες μέρες του χειμώνα
  • Τέσσερις σούπες με λίγες θερμίδες - Δείτε τις συνταγές
Μαμά και διατροφή: Συνταγές για σούπα με λίγες θερμίδες (vid)

Οι σούπες έχουν την τιμητική τους την εποχή αυτή και οι συνταγές είναι αμέτρητες για να μην τις βαρεθούμε ποτέ.

Εκτός όμως από ένα φαγητό ζεστό, ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα, οι σούπες είναι και πολύ θρεπτικές, ανάλογα βέβαια και τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την παρακευή τους. Πολλές απο τις συνταγές περιέχουν λαχανικά τα οποία είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, άλλες κοτόπουλό ή κόκκινο κρέας και άλλες ψάρι. Σε κάθε περίπτωση, η σούπα είναι ένα πιάτο το οποίο συγκεντρώνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και παράλληλα ενυδατώνει τον οργανισμό.

Ωφέλιμες είναι οι σούπες και σε περιόδους δίαιτας. Υπάρχουν συνταγές με λίγες θερμίδες και παρακάτω μπορείτε να δείτε τέσσερις από αυτές.

suntages gia soupa

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Victoria Shes

Συνταγές για σούπα με λίγες θερμίδες

Σούπα με λαχανικό, γαλοπούλα και κινόα (310 θερμίδες ανά μερίδα)

Υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι λαχανο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
  • 85 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας
  • 55 γραμμάτια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας κινόα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλατι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρετε και μερικά λεπτά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάστε το καπάκι και αφήστε τα να βράζουν σε σιγανή φωτιά με το καπάκι για 20 με 30 λεπτά. Εάν χρειαστεί να προσθεσετε και άλλο νερό το κάνετε. Δοκιμάστε τη γεύση και προσθέστε όσο αλάτι ή πιπέρι θέλετε.

Κοτόσουπα με λευκά φασόλια (270 θερμίδες ανά μερίδα)

Υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι πράσα ψιλοκομμένα
  • 65 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 φύλλα φασκόμηλου
  • 1/3 φλιτζάνι λευκά φασόλια κονσέρβας
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλτε μία αντικολλητική κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το ψιλοκομμένο πράσο και σοτάρετέ το για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μόλις πάρει χρώμα προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φασόλια. Δυναμώστε το μάτι και αφήτε το φαγητό να βράσει σκεπασμένο για 15 περίπου λεπτά. Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέστε τα φασόλια και βγάλτε το καπάκι από την κατσαρόλα.

Δείτε την εκτέλεση των παραπάνω συνταγών και δύο ακόμα στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved