Μαμά και διατροφή: Γρήγορη δίαιτα αποτοξίνωσης με σταφύλια

Η δίαιτα με σταφύλι βοηθά να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας και να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα. 

Μαμά και διατροφή: Γρήγορη δίαιτα αποτοξίνωσης με σταφύλια

Τα σταφύλια είναι θρεπτικά, πλούσια σε βιταμίνες και πολυφαινόλες, οι οποίες ευθύνονται για την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους.

Θεωρούνται εξαιρετικά αποτοξινωτική τροφή, η οποία καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και αυξάνει τη διούρηση, βοηθώντας έτσι στην αποβολή των τοξινών. Επιπλέον το σταφύλι χρησιμοποιείται σε αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών.

Όσο για θερμίδες; Σύμφωνα με τα στοιχεία διατροφής του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA):

  • 70 θερμίδες ανά εκατό γραμμάρια κόκκινου σταφυλιού
  • 70 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια μαύρου σταφυλιού
  • 71 θερμίδες σε 100 γραμμάρια πράσινου σταφυλιού

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι όλα τα είδη σταφυλιών περιέχουν ζάχαρη. Μια μερίδα σταφυλιών 100 γραμμαρίων μπορεί να περιέχει 67-71 θερμίδες, αλλά συνοδεύεται επίσης από 16 γραμμάρια ζάχαρης.

Η διατροφή της δίαιτας με σταφύλια που ακολουθείται από όσους θέλουν να κάνουν αποτοξίνωση ή να χάσουν λίγα κιλά, συνίσταται στην κατανάλωση μόνο σταφυλιών όλη την ημέρα, για τουλάχιστον πέντε ημέρες, μαζί με νερό όταν είναι απαραίτητο.

stafulia

Βήμα 1ο

Τρώτε σταφύλια σε κάθε γεύμα. Δεν υπάρχει όριο στην ποσότητα αλλά προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 1,5 έως 2 κιλά την πρώτη ημέρα για να μην πεινάτε.

Βήμα 2ο

Καταναλώστε τα σταφύλια με διαφορετικούς τρόπους. Πιείτε χυμό από σταφύλια ή ανακατέψτε τα και απολαύστε τα ως smoothie.

Βήμα 3ο

Πίνετε όσο χλιαρό ή κρύο νερό θέλετε, αλλά αποφύγετε να πίνετε νερό μία ώρα πριν ή μετά την κατανάλωση σταφυλιών για να διατηρήσετε τα θρεπτικά τους συστατικά στον οργανισμό.

Βήμα 4ο

Μην αγχωθείτε με τη ναυτία ή τους πονοκεφάλους που θα νιώσετε συνήθως την τρίτη ημέρα. Αυτό δεν οφείλεται στον υποσιτισμό, όπως νομίζετε, αλλά λόγω της απομάκρυνσης των τοξινών από τον οργανισμό. Οι παρενέργειες είναι προσωρινές και θα εξαφανιστούν γρήγορα ( αν συνεχιστούν επικοινωνήστε αμέσως με τον γιατρό σας).

diaita stafiliou1

Βήμα 5ο

Συνεχίστε τη δίαιτα για τουλάχιστον τέσσερις έως πέντε ημέρες και θα χάσετε κιλά γρήγορα. Μερικές φορές έως και ένα κιλό την ημέρα. Θα πρέπει να αισθάνεστε ενεργητικοί και υγιείς όταν τελειώσει η δίαιτα.

Υπόδειξη

Χρησιμοποιήστε σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, αν είναι δυνατόν.

Προσοχή

Εάν έχετε άλλες σωματικές ασθένειες ή αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους αυτής της δίαιτας. Γενικά πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε πρόγραμμα διατροφής ή δίαιτα, πρέπει να μιλήσετε με τον διατροφολόγο ή τον γιατρό σας.

Πηγή: livestrong.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved