Μαμά και διατροφή: Σνακ λίγων θερμίδων κατάλληλα για δίαιτα

Τι είδους σνακ μπορείτε να τρώτε αν προσέχετε τη διατροφή σας ή είστε σε δίαιτα.

Μαμά και διατροφή: Σνακ λίγων θερμίδων κατάλληλα για δίαιτα

Όταν κάνετε δίαιτα ή γενικά ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής, πρέπει να τρώτε ανάμεσα στα συνιστώμενα γεύματα, υγιεινά σνακ ώστε να διατηρήσετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η κατανάλωση σνακ συνιστάται δύο φορές την ημέρα, το ένα περίπου στις 11 το πρωί και το δεύτερο στις 3- 4 μ.μ.Σύμφωνα με την Αμερική Ενωση για την Καρδιά ( AHA) όταν ένα άτομο ικανοποιεί την πείνα του με υγιεινά σνακ, είναι λιγότερο πιθανό να θέλει να τρώει ανθυγιεινά τρόφιμα ή να υπερβεί το όριο των θερμίδων του.

Ποια τρόφιμα θεωρούνται κατάλληλα για απώλεια βάρους;

Γενικά, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ή πρωτεΐνες τείνουν να είναι πιο χορταστικά. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο θα νιώσει κορεσμό γρηγορότερα και μπορεί να τρώει λιγότερο.

Τα καλύτερα σνακ για απώλεια βάρους

Χούμους και λαχανικά

Το χούμους είναι ένα παραδοσιακό μεσογειακό πιάτο που οι άνθρωποι φτιάχνουν από ρεβίθια. Το χούμους είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, βοηθώντας να νιώσετε χορτάτοι και για περισσότερο χρονικό διάστημα. Αν συνδυάσετε το χούμους με λαχανικά, το όφελος είναι μεγαλύτερο.

milo

Φρούτα και φυστικοβούτυρο

Τα μήλα και το φυστικοβούτυρο είναι ένα θρεπτικό σνακ.Σύμφωνα με το USDA , ένα μεσαίο μήλο παρέχει το 20 % των διαιτητικών ινών και 1 από τα 2 προτεινόμενα φλιτζάνια φρούτων κάθε μέρα. Βυθίζοντας μια φέτα μήλου σε φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρυδιών παρέχετε στον οργανισμό πρωτεΐνη και καλό λίπος.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί παρέχουν πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Ωστόσο, όσοι θέλουν να περιορίσουν την πρόσληψη αλατιού θα πρέπει να ελέγξουν την ετικέτα για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει πρόσθετο αλάτι. Επίσης, πρέπει να αποφεύγετε τους ξηρούς καρπούς μαγειρεμένους με γεύσεις, καθώς περιέχουν ζάχαρη ή αλάτι.
Αντ 'αυτού, αναζητείστε ωμούς ή ξηρούς ψημένους καρπούς. Χρειάζεται όμως προσοχή στην ποσότητα, καθώς είναι περιέχουν αρκετές θερμίδες.

xsiroi karpoi

Τυρί χαμηλών λιπαρών

Τα τυριά με χαμηλά λιπαρά προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά και χαμηλότερο αριθμό λιπαρών από το κανονικό τυρί.

Αποτελούν:

  • πηγή πρωτεΐνης
  • πηγή ασβεστίου
  • πηγή άλλων βιταμινών και μετάλλων

Το τυρί χαμηλών λιπαρών περιέχει επίσης λιγότερες θερμίδες από το τυρί πλήρους λιπαρών.

augo

Βραστά αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ωστόσο, τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι τα αυγά δεν ήταν υγιεινά.
Ωστόσο, πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα αυγά δεν αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και περιέχουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο και χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Προσθέστε φρέσκα φρούτα , ξηρούς καρπούς ή προσθέστε μια μικρή κουταλιά μέλι.

Πηγή: medicalnewstoday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved