Ποια φρούτα πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε δίαιτα

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι καλό να αποφεύγετε την κατανάλωση φρούτων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Ποια φρούτα πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε δίαιτα

Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Ωστόσο, ορισμένα φρούτα έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλώντας διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα. Η φρουκτόζη, η πιο κοινή μορφή ζάχαρης που βρίσκεται στα περισσότερα φρούτα, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους εάν δεν τα τρώτε με μέτρο. Η εναλλακτική λύση είναι να επιλέξετε φρούτα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες που θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απελευθέρωσης ζάχαρης.

Φρούτα που περιέχουν ζάχαρη

Σταφύλια

Περιέχουν υψηλή ζάχαρη και η κατανάλωση ενός φλιτζανιού σταφυλιών μπορεί να σας δώσει περισσότερη ζάχαρη και υδατάνθρακες από ό, τι χρειάζεστε.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια περιέχουν αντιοξειδωτικά και είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Αλλά αυτό το φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και περισσότερες θερμίδες από άλλα εσπεριδοειδή. Για παράδειγμα το γκρέιπφρουτ παρέχει 46 θερμίδες και το πορτοκάλι έχει 62

Μάνγκο

Μια μέση μερίδα μάνγκο περιέχει περισσότερα από 15 γραμμάρια ζάχαρης ενώ πλούσιος σε θερμίδες είναι και ο χυμός από μάνγκο.

Ανανάς

Ο καρπός του έχει επίσης υψηλό γλυκαιμικό δείκτη γι΄αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή του όταν θέλετε να χάσετε βάρος.

Καρπούζι

Όλοι αγαπάμε τα καρπούζι το καλοκαίρι. Όμως τα 100 γρ περιέχουν πάνω από 30 θερμίδες. Μπορεί να σας φαίνονται ελάχιστες αλλά είναι πολλές θερμίδες όταν το καρπούζι καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα. Το θετικό ωστόσο με το καρπούζι είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό.

Πηγή: makeupandbeauty.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved