Μαμά και διατροφή: Αυτά τα έξι μπαχαρικά βοηθούν στο αδυνάτισμα

pexels.com / photo credits Karolina Grabowska

Ποια μπαχαρικά είναι οι σύμμαχοί σας στην απώλεια βάρους;

Τα μπαχαρικά δίνουν άρωμα και γεύση στα φαγητά μας, χωρίς να μας επιβαρύνουν με θερμίδες. Έχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και η κατανάλωσή τους ενισχύει τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη απώλεια βάρους.

Ποια είναι τα top 6 μπαχαρικά που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος;

Κανέλα

Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να επιταχύνει την απώλεια βάρους. Επίσης, ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, το οποίο με τη σειρά του μειώνει την επιθυμία για φαγητό. Τέλος, η κανέλα μειώνει τα επίπεδα ενός συγκεκριμένου ενζύμου του πεπτικού συστήματος το οποίο καθυστερεί την απορρόφηση των υδατανθράκων από τον οργανισμό.

Μαύρο πιπέρι

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: 5+1 εναλλακτικές χρήσεις του πιπεριού

Το μαύρο πιπέρι είναι από τα πιο γνωστά μπαχαρικά και οι περισσότεροι το έχουμε σπίτι μας. Περιέχει μία ουσία που λέγεται πιπερίνη, η οποία ευθύνεται τόσο για την καυτερή γεύση του, όσο και για την επίδρασή του στη μείωση του σωματικού βάρους. Επίσης, το μαύρο πιπέρι βοηθά στην πέψη και στην καύση του λίπους με πιο γρήγορο ρυθμό.

Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι περιέχει καψαϊκίνη, μία ουσία που συμβάλλει στην καύση του λίπους και περισσότερων θερμίδων. Επιπλέον, έρευνα στην οποία συμμετείχαν 30 άτομα, έδειξε ότι η συγκεκριμένη ουσία μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης στον οργανισμό, δηλαδή της ορμόνης που αυξάνει το αίσθημα της πείνας.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθάει στην πέψη και τονώνει τον οργανισμό. Θεωρείται ότι η τακτική κατανάλωσή του επιταχύνει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην πιο γρήγορη απώλεια βάρους, ωστόσο τα επιστημονικά δεδομένα για την επίδραση του συγκεκριμένου μπαχαρικού στο αδυνάτισμα, είναι ακόμα ελλιπή.

Kουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για την έντονη γεύση του και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Περιέχει κουρκουμίνη, μία ουσία πολύ γνωστή για τα οφέλη της, από την καταπολέμηση φλεγμονών, μέχρι την απώλεια βάρους.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Κάποιες πρώτες μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στη καύση του λίπους και γενικά την πιο γρήγορη μείωση του σωματικού βάρους.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved