Μαμά και διατροφή: Επτά σνακ που θα σας κρατήσουν χορτάτες για ώρα

Υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες που θα σας κόψουν την πείνα… μαχαίρι.

Μαμά και διατροφή: Επτά σνακ που θα σας κρατήσουν χορτάτες για ώρα

Για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να περιορίσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να πεινάσετε, καθώς μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας μικρά σνακ ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα που θα σας κρατήσουν χορτάτες για ώρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές ιδέες για υγιεινά σνακ που θα προσφέρουν στον οργανισμό σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες.

Avocado toast

avocado toast peels

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Daria Shevtsova

Εάν νομίζετε ότι το avocado toast ενδείκνυται μόνο για πρωινό, κάνετε λάθος. Χάρη στο συνδυασμό καλών λιπαρών, φυτικών ινών και πρωτεϊνών, είναι μία εξαιρετική επιλογή για σνακ κάθε ώρα της ημέρας.

Σμέουρα

Μπορεί να είναι μικρά, είναι όμως πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Τα σμέουρα είναι ένα «θαυματουργό» super food που θα σας κρατήσει χορτάτες για ώρα και δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό σας εάν κάνετε δίαιτα.

Ρολάκια τυριού – γαλοπούλας

Με άλλα λόγια, το κλασικό τοστ χωρίς το ψωμί. Το τυρί και η γαλοπούλα είναι πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης και θα σας «κόψουν» την πείνα.

Μπανάνα με φιστικοβούτυρο

mpanana fistikovoutiro

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Karolina Grabowska

Ένας υπέροχος γευστικός συνδυασμός, ιδικά εάν έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό. Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ το φιστικοβούτρο περιέχει καλά λιπαρά οξέα και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά.

Μήλο

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με έρευνα, τρώγοντας ένα μήλο πριν από κάθε γεύμα, μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων κατά 15%; Κι όμως!

Τυρί cottage με ανανά

Το τυρί cottage έχει λίγες θερμίδες και είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου. Συνδυάστε το με ανανά και έχετε ένα γλυκόξινο, ελαφρύ σνακ.

Γιαούρτι με γκρανόλα

Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και να απολαύσετε ένα γεύμα χορταστικό, με πληθώρα βιταμινών και μετάλλων, χαμηλό σε θερμίδες.

Πηγή: eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved