Tips για μαμάδες: 5+1 εναλλακτικές χρήσεις του πιπεριού

Μαύρο πιπέρι: Πού αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός από τη μαγειρική;

Tips για μαμάδες: 5+1 εναλλακτικές χρήσεις του πιπεριού

Το πιπέρι είναι ένα μπαχαρικό που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μας. Δίνει άρωμα και νοστιμιά στα φαγητά μας και ειδικά όσοι αγαπούν και τις λίγο πιο καυτερές γεύσεις, το λατρεύουν.

Το πιπέρι περιέχει αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και η κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Βέβαια, εκτός από τη μαγειρική, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας, όπως οι παρακάτω:

Για να ανακουφιστείτε από τον πονόδοντο

Πονάει το δόντι σας; Μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο, δοκιμάστε το εξής: ανακατέψτε μία μικρή ποσότητα γαρυφαλέλαιου με αλάτι και πιπέρι και χρησιμοποιήστε το διάλυμα αυτό για να κάνετε στοματικές πλύσεις. Ο πόνος και το πρήξιμο θα υποχωρήσουν, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό το διάλυμα και γενικά στην καθημερινότητά σας για να προστατεύσετε τα δόντια σας από την τερηδόνα.

Ως αποσυμφορητικό

Εάν έχει βουλώσει η μύτη σας είτε λόγω κάποιου κρυολογήματος, είτε λόγω κλιματιστικού, μπορείτε απλώς να βάλετε περισσότερο πιπέρι στα φαγητά σας Το πιπέρι δρα ως αποσυμφορητικό και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη ρινική καταρροή.

Για καθαρή και λεία επιδερμίδα

Το πιπέρι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και επιπλέον έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Μη διστάσετε λοιπόν να το χρησιμοποιήσετε στις σπιτικές μάσκες που φτιάχνετε στο σπίτι (δείτε συνταγές για σπιτικές μάσκες ομορφιάς εδώ).

Για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Το μαύρο πιπέρι συμβάλλει θετικά στη διαδικασία της πέψης, καθώς διεγείρει την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος το οποίο και βοηθά στη διάσπαση των τροφών στο στομάχι.

xriseis piperiou 1

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com / photo credits pixabay.com

Στην μπουγάδα

Την επόμενη φορά που θα πλύνετε χρωματιστά, δοκιμάστε να ρίξετε μαζί με το απορρυπαντικό και λίγο μαύρο πιπέρι. Το πιπέρι ενισχύει τη δράση του απορρυπαντικού και επιπλέον προστατεύει τα ρούχα από τη φθορά και το ξεθώριασμα.

Για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σας

Πασπαλίστε με πιπέρι τον πάγκο της κουζίνας και αφήστε το για μερικές ώρες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα διάλυμα πιπεριού και νερού και να το ψεκάσετε κοντά στις εισερχόμενες περιοχές.

Πηγή: thealternativedaily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved