Επτά συμβουλές στα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν, από μία ειδικό

Χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για κάθε ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί

Επτά συμβουλές στα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν, από μία ειδικό
Bigstock

Εάν αποφασίσατε ότι ήρθε η ώρα ν΄αποκτήσετε παιδί, η μαιευτήρας -γυναικολόγος Δρ. Channing Burks Chatmon έχει 10 χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συλλάβετε.

Κοιμηθείτε αρκετές ώρες

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να βλάψει την υγεία σας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, ψυχικής και αναπαραγωγικής σας υγείας. Στόχος σας είναι να κοιμάστε 7- 8 ώρες το βράδυ.

andriki-ipogonimotita.jpg

Αποφύγετε το συχνό σεξ μέσα στη μέρα

Μην επιχειρείτε να κάνετε σεξ πολλές φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν αυξάνετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία. Επιδιώξτε κάθε δεύτερη μέρα ή όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα.

Προσέξτε το βάρος σας

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος υπολογίζεται χρησιμοποιώντας το ύψος και το βάρος σας. Τα επιπλέον κιλά προκαλούν ορμονικές αλλαγές που μπορεί να επηρεάσουν την ωορρηξία και την παραγωγή σπέρματος κάνοντας πιο δύσκολη την επίτευξη εγκυμοσύνης. Αντίθετα, αν είστε λιποβαρείς μπορεί να έχετε ακανόνιστες ή απουσία περιόδου, διακόπτοντας την ωορρηξία.

Θέστε ρεαλιστικό στόχο για απώλεια βάρους

Η απώλεια μόλις 10% του σωματικού βάρους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη δυνατότητα γονιμότητας σε υπέρβαρα ζευγάρια. Εάν είστε λιποβαρείς, προσπαθήστε να πάρετε μερικά κιλά ώστε να έχετε ένα ιδανικό ΔΜΣ.

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Είναι εύκολο να ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων μια έτοιμη σούπα ή να παραγγείλετε έτοιμο φαγητό. Είναι προτιμότερο όμως να μαγειρεύετε όσο πιο συχνά μπορείτε και να καταναλώνετε πολλές σαλάτες.

psixiki-igeia-kai-ipogonimotita.jpg

Μην υπερβάλλετε με την καφεΐνη

Η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική σας ικανότητα. Καταναλώστε όχι περισσότερα από 200 mg, που ισοδυναμεί με δύο φλιτζάνια καφέ, την ημέρα.

Επηρεάζει η καφεΐνη την γονιμότητα; Μια ειδικός απαντά

Μιλήστε με έναν γιατρό

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε για 12 μήνες (ή 6 μήνες για όσες είναι 35 ετών και άνω), καλό είναι να μιλήσετε με έναν γυναικολόγο. Ίσως χρειαστεί να κάνετε μια σειρά από εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τόσο σε εσάς όσο και στον σύντροφό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved