Αυτά τα έξι toppings στην πίτσα αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα

Η ανδρική υπογονιμότητα αυξάνεται, αλλά η διατροφή μπορεί να είναι η λύση. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας με φυσικούς τρόπους, ενισχύοντας την ποιότητα του σπέρματος με σκόρδο, μανιτάρια και άλλες υγιεινές επιλογές διατροφής.

Αυτά τα έξι toppings στην πίτσα αυξάνουν την ανδρική γονιμότητα
Bigstock

Η ανδρική υπογονιμότητα είναι σε άνοδο, επηρεάζοντας σχεδόν το 50% των ζευγαριών που δεν μπορούν να συλλάβουν.

Καθώς, λοιπόν, τα επίπεδα γονιμότητας μετά τα 30 μειώνονται αρκετά γρήγορα σύμφωνα με τα επιστημονικά στατιστικά δεδομένα ίσως να χρειάζεται να τρώτε περισσότερη πίτσα από ΄δω και πέρα.

Μια μελέτη από το European Journal of Nutrition δείχνει ότι οι υγιείς άνδρες που κατανάλωναν δύο κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας την ημέρα -ο οποίος αποτελεί τη βάση της επικάλυψης της πίτσας σας- είχαν υψηλότερο ποσοστό υγιούς σπέρματος με βελτιωμένη κινητικότητα.

Αυτό οφείλεται στο ιερό θρεπτικό και θεραπευτικό λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο αποτρέπει την καταστροφή του σπέρματος . Ενισχύει, επίσης, τα πρόσθετα οφέλη της μείωσης του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Δεν χρειάζεται να παραγγέλνετε συνέχεια έτοιμες πίτσες αλλά μπορείτε να επιλέξετε πιο σπιτικές και υγιεινές λύσεις που θα σας τονώσουν την γονιμότητά σας και μην ξεχνάτε μια γενναιόδωρη κουταλιά πελτέ ντομάτας.

Οι γαρνιτούρες που βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος

1. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει ως βασικό συστατικό αλισίνη, η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και προστατεύει το σπέρμα από βλάβες .

2. Μανιτάρια

Αυτός ο «σούπερ» μύκητας έχει σελήνιο , ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την κινητικότητα του σπέρματος αλλά και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

3. Μπρόκολο

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Α μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα. Κρατήστε τα ψηλά με λίγο μπρόκολο !

4. Σπαράγγια

Το υψηλό επίπεδο βιταμίνης C προστατεύει το σπέρμα από βλάβες και αυξάνει την κινητικότητα αλλά και την ποσότητα.

5. Σπανάκι

Αυτό το φυλλώδες πράσινο λαχανικό είναι γεμάτο με φυλλικό οξύ, το οποίο εξουδετερώνει το κατεστραμμένο σπέρμα.

6. Κοτόπουλο

Αντικαταστήστε τα αλλαντικά με κοτόπουλο το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ψευδάργυρο . Αυτό θα αυξήσει τόσο τον αριθμό των σπερματοζωαρίων όσο και θα βελτιώσει τη συνολική ποιότητα.

Πηγή: menshealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved