5 πράγματα που έμαθα μετά την αποβολή μου

Η Amanda Allen-Herm γράφει για την τραυματική εμπειρία της αποβολής.

5 πράγματα που έμαθα μετά την αποβολή μου
Bigstock

Τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι ήμουν έγκυος, προσπάθησα να είμαι συγκρατημένη μέχρι να βεβαιωθώ ότι όλα θα εξελιχθούν φυσιολογικά (…)

Ενώ γιορτάζαμε την εγκυμοσύνη μου, συζητούσαμε επίσης για το ενδεχόμενο αποβολής ή αν ανακαλύπταμε στον υπέρηχο ότι το μικρό μας δεν θα είχε καρδιακό παλμό. Προσπαθήσαμε να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τις πιθανότητες να έχουμε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη με την πρώτη σύλληψη, παραμένοντας θετικοί.

Έτσι, όταν άρχισαν οι πρώτες ενδείξεις, δεν εξεπλάγην εντελώς. Παρακολουθούσα όλα τα συμπτώματα κάθε εβδομάδα και γνώριζα ήδη ότι η κηλίδα που είχα δει, μπορεί να ήταν φυσιολογική αλλά μπορεί επίσης να ήταν και σημάδι για κάτι χειρότερο που θα ακολουθούσε όπως μια αποβολή. Μέσα σε έξι ώρες, ο άντρας μου και εγώ καθόμασταν στο κρεβάτι και κλαίγαμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να αποδεχτούμε το γεγονός ότι τελικά δεν θα αποκτούσαμε μωρό.

Όσο προετοιμασμένη κι αν προσπάθησα να είμαι για αυτό το δύσκολο ταξίδι, υπήρχαν πολλά πράγματα που θα ήθελα να γνώριζα ώστε να τα αντιμετωπίσω.

apovoli-proti-periodos.jpg

Μοιράζομαι μερικά από αυτά:

Μπορεί να μην έχετε απαντήσεις για όλα αμέσως

Είχα αιμορραγία για 48 ώρες, σκεφτόμουν το χειρότερο σενάριο, φοβόμουν να πάω στο μπάνιο και σκεφτόμουν μόνο ένα πράγμα : «αποβολή». Ακόμη και τότε, ο γιατρός μου εξήγησε ότι στις επτά εβδομάδες της εγκυμοσύνης, μπορεί να είναι δύσκολο να δούμε τι συμβαίνει μέσω υπερήχων και έτσι θα ήθελε να το επιβεβαιώσει ελέγχοντας τα επίπεδα HCG μου κατά τη διάρκεια αρκετών ημερών, αν και ήταν αρκετά σίγουρος ότι η εγκυμοσύνη μου τελείωνε.

Η αποβολή δεν θα μοιάζει με περίοδο

Σκεφτόμουν ότι μια αποβολή στις επτά εβδομάδες θα έμοιαζε πολύ με καθυστερημένη περίοδο. Τώρα ξέρω καλύτερα. Ακόμα κι αν δεν γνώριζα ότι ήμουν έγκυος, αν πίστευα ότι αυτή η αιμορραγία ήταν περίοδος, θα πήγαινα στο νοσοκομείο. Η αιμορραγία ήταν έντονη, κράτησε αρκετές ημέρες και οι συσπάσεις της μήτρας ήταν έντονες. Κάθε ταξίδι στο μπάνιο ήταν βασανιστικό τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

Ίσως χρειαστεί να απουσιάσετε μέρες από τη δουλειά

Δεν θα καταλάβουν όλοι πόσο επώδυνη είναι μια αποβολή. Χρειάστηκε να πάρω άδεια για να συνειδητοποιήσω το γεγονός, για να θρηνήσω, να (ξανα) βρω τον εαυτό μου και να μπορέσω να επιστρέψω στη δουλειά.

Unwell Indian Woman Lying Suffer From Stomachache

Η επόμενη περίοδός σας θα είναι διαφορετική από την κανονική

Μια μέρα πριν ξεκινήσω την πρώτη μου περίοδο μετά την αποβολή δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Τηλεφώνησα στον γιατρό μου και μου είπε ότι μπορεί να υπάρξουν μεγάλες ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου και να αισθάνομαι σαν να περνώ επιλόχεια κατάθλιψη . Μου είπε επίσης να περιμένω μια βαριά και πιο επώδυνη περίοδο και είχε δίκιο.

Ο ψυχικός πόνος της αποβολής δεν φεύγει ποτέ

Δεν μπορούν όλοι να καταλάβουν πόσο δύσκολο πράγμα είναι η αποβολή

Όπως πολλές φορές στη ζωή, οι άνθρωποι θα πουν διάφορα πράγματα σε μια προσπάθεια να σας υποστηρίξουν. Προσπάθησα να το κατανοήσω. Η συμβουλή μου είναι να βάλετε όρια. Είναι δική σας ευθύνη να φροντίζετε τον εαυτό σας και την ψυχική σας υγεία όσο καλύτερα μπορείτε σε μια περίοδο που πιθανότατα ήδη δυσκολεύεστε. Επομένως αν δεν έχετε διάθεση ή δεν μπορείτε ν΄ακούτε λόγια συμπαράστασης από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι έχετε περάσει, απλά μην το κάνετε.

Πηγή: themighty.com(ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved