Μπορώ να μείνω έγκυος μετά τα 40;

Παρόλο που τα επίπεδα γονιμότητας μετά τα 40 μειώνονται, υπάρχουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως ισορροπημένη διατροφή και άσκηση που μπορούν να ενισχύσουν τις πιθανότητες για μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

Μπορώ να μείνω έγκυος μετά τα 40;
Bigstock

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ή κατάλληλη ηλικία για να μείνετε έγκυος. Ωστόσο, μετά τα 30 τα επίπεδα γονιμότητας τυπικά αρχίζουν να μειώνονται αργά μέχρι να φτάσουν στην εμμηνόπαυση .

Ως εκ τούτου, συνιστάται οι περισσότερες γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν παιδί να στοχεύουν να συλλάβουν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας των 30 για να μειώσουν την πιθανότητα επιπλοκών ή πιθανών κινδύνων τόσο για τις ίδιες όσο και για το έμβρυο .

Μπορώ να μείνω έγκυος μετά τα 40;

Αν και η προσπάθεια να συλλάβετε όταν είστε νεότερες αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές, μπορείτε να αποκτήσετε μωρό και μετά τα 40.

Αν και η μέση ηλικία για την εμμηνόπαυση είναι τα 51, στις περισσότερες γυναίκες οι πιθανότητες επιτυχημένης εγκυμοσύνης σταματά στα μέσα μέσα της δεκαετίας των 40.

Πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε με υποβοηθούμενη μέθοδο, είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάσετε τις επιλογές που ήδη έχετε. Γι’ αυτό τον λόγο το κύριο μέλημά σας πρέπει να είναι να συμβουλευτείτε έναν/ μία έμπιστο ειδικό το συντομότερο δυνατό.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής και αύξηση γονιμότητας μετά τα 40

Αν και η ηλικία έχει σημαντικό αντίκτυπο στη γονιμότητα ανεξάρτητα από τις διατροφικές, υπάρχουν μερικές αλλαγές που πιθανώς να βελτιώσουν τα επίπεδά της.

1. Τακτική άσκηση

2. Ισορροπημένη διατροφή

Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη C και βιταμίνη D . Η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών θα μπορούσε να επιμηκύνει τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, που σημαίνει ότι έχετε ωορρηξία λιγότερο συχνά.

Σταθερό σωματικό βάρος

Εάν έχετε υψηλό ΔΜΣ, η υπερπαραγωγή ορμονών μπορεί να κάνει τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο λιγότερο τακτικό, μειώνοντας τις πιθανότητές σας να συλλάβετε

Αποχή από το αλκοόλ και το κάπνισμα

Το αλκοόλ μεταβάλλει τα επίπεδα οιστρογόνων του σώματος μειώνοντας τη γονιμότητα ενώ το κάπνισμα ευθύνεται για το 13% της παγκόσμιας υπογονιμότητας.

Επομένως, για παράδειγμα, μια γυναίκα 35 ετών που είναι τακτική καπνίστρια μπορεί να έχει τη γονιμότητα μιας γυναίκας 45 ή δυνητικά ακόμη μεγαλύτερης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved