Πέντε πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος

Υπερβολικό κόκκινο κρέας & κορεσμένα λίπη είναι δύο από αυτά.

Πέντε πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος
Bigstock

Ορισμένοι παράγοντες σχετικά με τη γονιμότητά μπορεί να είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας, αλλά πολλές επιλογές τρόπου ζωής που βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας έχουν αντίκτυπο.

Όλες έχουμε ακούσει πολλές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε όταν προσπαθούμε να μείνουμε έγκυος, αλλά μερικές φορές αυτό που δεν κάνουμε είναι εξίσου σημαντικό!

1. Κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα των ίδιων των ωαρίων και το αναπτυσσόμενο έμβρυο κατά την διάρκεια της κύησης.

Οι τοξίνες από το κάπνισμα μπορεί να εμποδίσουν την αναπαραγωγική ικανότητα, βλάπτοντας την ανάπτυξη των κυττάρων. Είναι επίσης γνωστό ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην τακτική έμμηνο ρύση, δημιουργώντας ένα μικρότερο παράθυρο ευκαιρίας σύλληψης.

2. Αλκοόλ

Επειδή η ποσότητα αλκοόλ που είναι ασφαλής να καταναλώσει μία γυναίκα κατά τη διάρκεια και πριν από την εγκυμοσύνη είναι άγνωστη, οι ειδικοί συμβουλεύουν όσες προσπαθούν να συλλάβουν να απέχουν από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

3. Ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα

Συνιστάται πάντα να συζητάμε οποιαδήποτε χρήση φαρμάκων με το γιατρό μας, ανεξάρτητα από το εάν προσπαθούμε να μείνουμε έγκυος ή όχι . Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από φάρμακα που έχουν συνδεθεί με προβλήματα σύλληψης. Οι ειδικοί είναι δίπλα μας για να μας καθοδηγήσουν στη διαδικασία «απογαλακτισμού» ορισμένων φαρμάκων που μπορεί να επηρεάσουν τις θεραπείες γονιμότητας και την επίτευξη εγκυμοσύνης.

Μερικά φάρμακα που συνιστάται να αποφεύγουμε είναι φάρμακα για την ακμή, φάρμακα για την πήξη του αίματος, φάρμακα για την υπέρταση και φάρμακα για την επιληψία. Επιπλέον, συνιστάται να αποφεύγονται τα αντιφλεγμονώδη στεροειδή, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τον γιατρό.

Είναι, βέβαια, πάντα καλύτερο να συμβουλευόμαστε πάντα τον γιατρό μας.

4. Υπερβολικό κόκκινο κρέας & κορεσμένα λίπη

Η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τις πιθανότητες σύλληψης.

Ο περιορισμός της ποσότητας κόκκινου κρέατος μπορεί να συμβάλει στη μείωση του επιπέδου οξείδωσης στο σώμα, κάτι που βοηθά στην προετοιμασία του σώματος για την επίτευξη μιας επιτυχημένης εγκυμοσύνης.

Εάν αποφύγουμε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, καθώς αυξάνουν την αύξηση βάρους και τον κίνδυνο αποβολής νωρίς στην εγκυμοσύνη.

Τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, τα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και τα αλλαντικά θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται για να διατηρηθεί ένα υγιές βάρος με περιορισμένη πρόσληψη λίπους.

5. Χρόνιο Στρες

Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία είτε προσπαθούμε για μια εγκυμοσύνη είτε όχι.

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ορμονικές αλλαγές , οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την ωορρηξία. Κατανοούμε ότι η μείωση των επιπέδων άγχους συνολικά δεν είναι πολύ ρεαλιστική, ενθαρρύνουμε την εξέταση νέων τρόπων διαχείρισης του στρες όπως είναι η γιόγκα, ο βελονισμός αλλά και ο διαλογισμός.

Πηγή: laurelfertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved