Γονιμότητα και γιορτές: Πώς θα αποφύγετε τις υπερβολές

 Αν προσπαθείτε να συλλάβετε καλό είναι να αποφύγετε ορισμένες υπερβολές την περίοδο των γιορτών.

Νίκη Παπανικολάου
Γονιμότητα και γιορτές: Πώς θα αποφύγετε τις υπερβολές
Bigstock

Είτε προσπαθείτε να συλλάβετε φυσικά, είτε προετοιμάζεστε για θεραπεία γονιμότητας ή ακολουθείτε ήδη θεραπεία, είναι σημαντικό να διατηρήσετε ένα μέτρο τόσο στο φαγητό όσο και στη διασκέδαση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σωστή διατροφή

Με τόσα φαγητά, γλυκά και αλκοόλ τα Χριστούγεννα, είναι δύσκολο να μη παρασυρθείτε. Προσπαθήστε ωστόσο να μην το παρακάνετε διατηρώντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων κατά τη διάρκεια της ημέρας ενδέχεται να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη και να επηρεάσει την ωορρηξία.

gonimotita-kai-giortes.jpg

Πώς θα αποφύγετε τις υπερβολές

  • Προσπαθήστε να τρώτε τρία γεύματα την ημέρα. Για παράδειγμα, μια χούφτα σοκολάτα για πρωινό σίγουρα δεν θα βοηθήσει. Αντίθετα, ένα αυγό βραστό, λίγη γαλοπούλα με ψωμί άλεσης ή ένα smoothie με ρόδι, είναι ιδανικές επιλογές.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και περιοριστείτε σε ένα ποτήρι κρασί. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε χυμό γκρέιπφρουτ , smoothies με φρούτα ή μη αλκοολούχο ζεστό κρασί.
  • Η γαλοπούλα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που ενισχύει τη γονιμότητα. Παρέχει επίσης, βιταμίνες Β3, Β6 και Β12, χολίνη, σελήνιο και ψευδάργυρο.
  • Τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά καθ όλη τη διάρκεια των γιορτών.
  • Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό.
  • Καταναλώστε πολλές και διαφορετικές σαλάτες και συνοδέψτε τις με ψάρι, αλλαντικά ή τυρί.
mithoi-gia-gonimotita.jpg

Ξεκούραση

Περάστε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας αλλά φροντίστε να ξεκουράζεστε και να χαλαρώνετε. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε τυχόν αγχωτικές καταστάσεις που γνωρίζετε ότι θα σας επηρεάσουν αρνητικά.

Άσκηση

Καλό και το φαγητό αλλά κι ένας περίπατος είναι αναγκαίος. Απολαύστε τον καθαρό αέρα, κάνοντας έναν περίπατο κοντά στο σπίτι σας ή στη γειτονιά. Η άσκηση βοηθά στην αύξηση της σεροτονίνης η οποία με τη σειρά της επηρεάζει θετικά τη διάθεση.

Με πληροφορίες από το fit-for-fertility.com

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved