Η γονιμότητά σας αν είστε πάνω από 35 ετών

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος εάν είστε άνω των 35 ετών και εάν υπάρχουν κίνδυνοι.

Η γονιμότητά σας αν είστε πάνω από 35 ετών
Bigstock

«Είμαι 35 ετών και θέλω να αποκτήσω παιδί. Ποιες είναι οι πιθανότητές μου να μείνω έγκυος; Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ανησυχίες που έχουν οι γυναίκες στην ηλικία μου που πρέπει να λάβω υπόψιν;»

Καλωσορίσατε στο κλαμπ των 35ριδων! Δεν είστε η μόνη σε αυτή την ηλικία που σκέφτεται τη γονιμότητά της. Με τα ποσοστά γεννήσεων να αυξάνονται και να φτάνουν στα ύψη για τις γυναίκες 35 ετών και άνω, δεν υπάρχει δημοφιλής - ή ασφαλής - στιγμή για να μείνετε έγκυος.

Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να μείνετε έγκυος εάν είστε 35 ετών και άνω, έχετε ακόμη υψηλές πιθανότητες να μείνετε έγκυος και να αποκτήσετε το δικό σας μωρό. Οι γυναίκες κάτω των 25 ετών έχουν 25% πιθανότητα σύλληψης ανά κύκλο, σε σύγκριση με το 15% των γυναικών μεταξύ 35 και 39 ετών (το ποσοστό πέφτει στο 5% μέχρι την ηλικία των 40 ετών).

Close-up Of Smiling Woman Holding Pregnancy Test

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη 2η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Bigstock

Είστε έτοιμη να κάνετε μωρό; Βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε μερικά σημαντικά πράγματα πιο πριν για να ενισχύσετε τις πιθανότητες σύλληψης:

Κλείστε ένα ραντεβού πριν τη σύλληψη με τον γυναικολόγο σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά.

Γνωρίστε τον κύκλο σας, ώστε να ξέρετε πότε η κατάλληλη ευκαιρία να δοκιμάσετε να κάνετε ένα παιδί.

Παραμείνετε υγιείς: φάτε καλά, ασκηθείτε αρκετά, κοιμηθείτε και λάβετε προγεννητικές βιταμίνες.

Εάν προσπαθείτε για περισσότερο από έξι μήνες και δεν υπάρχει επιτυχημένη εγκυμοσύνη, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας. Ακόμα κι αν ανακαλυφθεί ένα πρόβλημα γονιμότητας, υπάρχουν ακόμη πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Μόλις συλλάβετε, ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί στενά και θα σας προτείνει μια σειρά από προγεννητικές εξετάσεις ώστε να διασφαλίζ (σ) ετε την υγεία του μωρού σας.

Να θυμάστε ότι ο γιατρός σας θα βρίσκεται στο πλευρό σας καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και θα σας ελέγχει σχεδόν κάθε εβδομάδα μέχρι να βεβαιωθεί ότι όλα πηγαίνουν κατ' ευχήν.

πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved