Γιατί η κατανάλωση καρυδιών είναι σημαντική όταν προσπαθείτε να συλλάβετε

Τα καρύδια ευνοούν τη γονιμότητα και ειδικά των ανδρών.

Γιατί η κατανάλωση καρυδιών είναι σημαντική όταν προσπαθείτε να συλλάβετε
Ζευγάρι τρώει το πρωινό του στο κρεβάτι Bigstock

Τα καρύδια εκτός από θρεπτικά είναι από τους ξηρούς καρπούς που ενισχύουν τη γονιμότητα.

Συγκεκριμένα, μειώνουν τη λιπιδική υπεροξείδωση, μια διαδικασία που βλάπτει τα κύτταρα του ανδρικού σπέρματος, γι' αυτό η κατανάλωσή τους κρίνεται απαραίτητη από όσους άνδρες θέλουν να τεκνοποιήσουν.

trofes-kai-gonimotita.jpg

Νεαρό ζευγάρι τρώει κρουασάν και πίνει καφέ

Τα καρύδια είναι τροφή γονιμότητας;

Σύμφωνα με μια εργασία που δημοσιεύτηκε στο Biology of Reproductions Papers-in-Press από τη Δρ. Wendie Robbins τα καρύδια είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFAs) από τα οποία είναι φτιαγμένες οι μεμβράνες των κυττάρων του σπέρματος. Οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερα καρύδια είδαν αύξηση στην ποιότητα του σπέρματός τους.

Στη μελέτη, η Robbins και οι συνεργάτες της επέλεξαν ένα δείγμα 117 ανδρών μεταξύ 21 και 35 ετών που θα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, την ομάδα ελέγχου και μια ομάδα που έτρωγε 75 γραμμάρια καρύδια κάθε μέρα. Μετά από 12 εβδομάδες, η ομάδα ελέγχου δεν είχε αλλαγές στα δείγματά της, αλλά η ομάδα που έτρωγε καρύδια είδε βελτίωση στη στην κινητικότητα και την ποιότητα του σπέρματος. Η δεύτερη ομάδα είδε επίσης λιγότερες χρωμοσωμικές ανωμαλίες στα δείγματά της μετά την κατανάλωση των καρυδιών.

Διατροφή και γονιμότητα

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα αυτής της μελέτης είναι ότι η διατροφή είναι σημαντική για την αναπαραγωγική υγεία. Η λήψη των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Ένα άλλο σημαντικό σημείο σχετικά με τη μελέτη είναι ότι ο τύπος των λιπαρών επηρεάζει άμεσα την ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως αυτά που βρίσκονται στα καρύδια, συνδέονται με υγιέστερα επίπεδα ποιότητας και παραγωγής σπέρματος. Αντίθετα, οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λίπη, όπως αυτά που βρίσκονται στα μπισκότα και τα τηγανητά, έχουν συνδεθεί με σπέρμα χαμηλότερης ποιότητας.

Δεν είναι σαφές από τη μελέτη εάν η προσθήκη καρυδιών στη διατροφή είναι αποτελεσματική στο να βοηθήσει τους άνδρες που είναι υπογόνιμοι να καταφέρουν τελικά τεκνοποιήσουν.

gonimotita-kai-sperma.jpg

Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα του ζευγαριού

Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η κατανάλωση καρυδιών μόνο οφέλη έχει για την υγεία του σπέρματος των ανδρών.

Η κατανάλωση μικρής ποσότητας καρυδιών καθημερινά είναι σημαντική στην αύξηση της ανδρικής γονιμότητας.

Όμως από τα θρεπτικά συστατικά των καρυδιών μπορούν να ωφεληθούν και οι γυναίκες οι οποίες καλό είναι να τρώνε σχεδόν καθημερινά 7-10 καρύδια.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που τρώτε επηρεάζει επηρεάζει την υγεία και τον οργανισμό σας, επομένως θα πρέπει να φροντίζετε να λαμβάνετε άφθονες τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητά σας όταν προσπαθείτε να συλλάβετε.

Πηγή: havingbabies.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved