Πέντε τροφές που δεν γνωρίζατε ότι μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητά σας αυτές τις γιορτές

Φυσικοί τρόποι να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας μέσα στις γιορτές.

Πέντε τροφές που δεν γνωρίζατε ότι μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητά σας αυτές τις γιορτές
Bigstock

Η εορταστική περίοδος και η Πρωτοχρονιά συχνά προμηνύουν μια εποχή για αλλαγές και για πολλά ζευγάρια, αυτή ίσως να είναι η φάση που μπορεί να σκέφτονται να κάνουν οικογένεια. Εάν σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, υπάρχουν πολλά εποχιακά προϊόντα που είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της γονιμότητάς σας αυτές τις γιορτές.

Η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να κάνει παιδί, αλλά τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής όχι μόνο θα αυξήσουν τη γονιμότητα και θα βελτιώσουν τα επίπεδα ενέργειας και στρες, αλλά επίσης θα βοηθήσουν το σώμα να είναι δυνατό και υγιές όταν το τεστ εγκυμοσύνης βγει θετικό και χρειαστεί να κουβαλήσει για 9 μήνες ένα μικρό πλασματάκι.

Ακολουθούν πέντε τροφές που πρέπει να μπουν στο καλάθι των αγορών σας ειδικά αν ετοιμάζετε εσείς το εορταστικό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.

Φύτρες και λαχανάκια Βρυξελών

Οι φύτρες και τα λαχανάκια Βρυξελών είναι πλούσια σε φολικό οξύ που είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της γονιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Πλούσια σε βιταμίνες αυξάνουν επίσης τα επίπεδα σπέρματος και βοηθούν τη μήτρα με τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών αυξάνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης του σπέρματος μέσα σε αυτή.

Διακοσμήστε τα χριστουγεννιάτικα ψητά λαχανικά σας με λίγο παντζάρι

Αυτό το όμορφο κόκκινο λαχανικό αυξάνει τη ροή του αίματος στους μύες και περιέχει μονοξείδιο του αζώτου που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία επιτρέποντας μια πλούσια παροχή οξυγονωμένου, πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά αίματος να ρέει στη μήτρα και τις ωοθήκες.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η συχνή κατανάλωση χυμού παντζαριού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι ο χυμός από παντζάρια βελτιώνει τη μνήμη.

Η γαλοπούλα δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό τραπέζι

Η γαλοπούλα είναι γεμάτη με σίδηρο και ψευδάργυρο, τα οποία είναι και τα δύο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση της γονιμότητάς σας. Στην πραγματικότητα, ο ψευδάργυρος είναι ζωτικής σημασίας για τη σύλληψη, καθώς η ανεπάρκεια σε ψευδάργυρο μπορεί να βλάψει τη γονιμότητα. Ο σίδηρος παίζει εξίσου σπουδαίο ρόλο στη γονιμότητα.

Πείτε «ναι» στους ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με ιδιότητες που τονώνουν τη γονιμότητα και είναι επίσης νόστιμοι. Τα κάστανα είναι μια από τις καλύτερες πηγές βήτα καροτίνης που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενζύμων για τη γονιμοποίηση των ωαρίων. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη και ανάπτυξη του εμβρύου. Τα κάστανα είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστή για την ενίσχυση της ποιότητας του σπέρματος και την προστασία του DNA, καθιστώντας τη σύλληψη πιο πιθανή. Εάν δεν συμπαθείτε τα κάστανα, τα καρύδια είναι μια εξίσου φανταστική εναλλακτική λύση – 2 χούφτες καρύδια την ημέρα βελτιώνουν υγεία του σπέρματος.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών. Το φυλλικό οξύ είναι γνωστό ότι είναι απαραίτητο τόσο για την ανδρική όσο και για τη γυναικεία γονιμότητα.

πηγή: hsfc.org.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved