Ανδρική γονιμότητα: Οι τροφές που ενισχύουν την κινητικότητα του σπέρματος

Ορισμένες τροφές φαίνεται ότι βελτιώνουν την κινητικότητα του σπέρματος.

Ανδρική γονιμότητα: Οι τροφές που ενισχύουν την κινητικότητα του σπέρματος
Bigstock

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα τους σπέρματος. Εξίσου σημαντική όμως για την επίτευξη σύλληψης είναι και η κινητικότητα του σπέρματος.

Η κακή κινητικότητα σημαίνει ότι το σπέρμα δεν κολυμπά σωστά, κάτι που τελικά οδηγεί σε ανδρική υπογονιμότητα. Η ακριβής αιτία για τη μείωση της κινητικότητας δεν είναι σαφής, ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες που έχουν γίνει, φαίνεται ότι παίζουν ρόλο περιβαλλοντικοί, διατροφικοί και άλλοι παράγοντες.

Τροφές για τη βελτίωση της κινητικότητας του σπέρματος

Η ανδρική υπογονιμότητα και η υγεία του σπέρματος είναι «ευαίσθητα θέματα» και πολλοί άνδρες αποφεύγουν να τα συζητούν. Η διατροφολόγος Nmami Agarwal, ειδική σε θέματα υγείας, τονίζει τη σημασία της σωστής διατροφής των ανδρών και εστιάζει σε πέντε τροφές που βελτιώνουν, σύμφωνα με την ίδια, την κινητικότητα του σπέρματος.

Young Man Lying In The Bed And Trying To Sleep, Cant Sleep. Man Suffering From Insomnia, Sleeping Pr

Τριγωνέλλα

Οι σπόροι της τριγωνέλλας βοηθούν στην πέψη, την απώλεια βάρους, στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης αλλά και στην κινητικότητα του σπέρματος. Επίσης, μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Φραγκοστάφυλο

Το φραγκοστάφυλο είναι ένα φρούτο που βοηθά την κίνηση του σπέρματος. Όμως τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά περισσότερα. Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Μουλιασμένα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά και πλούσια σε βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, χαλκό, βιταμίνη Β2, σίδηρο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Για να απορροφήσει όμως ο οργανισμός σας όλα τα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, θα πρέπει να τα μουλιάσετε στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερώσουν ένα ένζυμο που υπάρχει στη φλούδα του καρπού καθιστώντας τα πιο εύπεπτα.

mikroplastika-gonimotita.jpg

Σκόρδο

Το ωμό σκόρδο προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ξεκινώντας με την ικανότητα μείωσης των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, τη διαχείριση του διαβήτη και της χοληστερόλης, οι σκελίδες σκόρδου είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Αποξηραμένα βερίκοκα

Τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C και Ε, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά. Η κατανάλωση αποξηραμένων βερίκοκων θα βελτιώσει την κίνηση του σπέρματος. Επιπλέον, βοηθούν στη θεραπεία της αναιμίας και στην υγεία των ματιών μαζί με την ενίσχυση της απώλειας βάρους και της καλύτερης πέψης.

Πηγή: doctor.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved