Πώς μπορεί η σωματική άσκηση να επηρεάσει τη γονιμότητα

Για τις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, η σωματική άσκηση φαίνεται ότι βοηθά στην επίτευξη του στόχου τους. 

Πώς μπορεί η σωματική άσκηση να επηρεάσει τη γονιμότητα
Γυναίκα δένει τα κορδόνια της και ετοιμάζεται για περπάτημα Bigstock

Τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Φαίνεται όμως ότι η άσκηση με τη μορφή περπατήματος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη γονιμότητα.

Sporty Fit Woman Doing Stretching Exercises For Arms While Standing In Public Park On Snowy Winter D

Γυναίκα κάνει διατάσεις χεριών

Αποτελέσματα μελέτης

Μια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst μελέτησε τις επιπτώσεις της άσκησης για τις γυναίκες που προσπαθούσαν να συλλάβουν οι οποίες είχαν προηγουμένως μία ή δύο αποβολές.

Διαπίστωσαν ότι το μόνο είδος σωματικής δραστηριότητας που αύξανε την πιθανότητα εγκυμοσύνης στη μελέτη τους, ειδικά για υπέρβαρες γυναίκες, ήταν το περπάτημα.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι είναι πιθανό η ένταση του περπατήματος να έπαιξε ρόλο στη βελτίωση της γονιμότητας - η πιο έντονη δραστηριότητα συνδέθηκε με καλύτερα αποτελέσματα από την ελάχιστη ή μέτρια δραστηριότητα. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το γιατί.

«Ο τρόπος ζωής έχει επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα. Το τι τρώμε και το τι κάνουμε είναι πιθανοί παράγοντες που μπορούμε να αλλάξουμε για να διαμορφώσουμε την υγεία μας. Έτσι, αυτού του είδους η έρευνα είναι σημαντική γιατί δίνει πληροφορίες σχετικά με τα πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να κάνουν κάτι», λέει ο ερευνητής Brian Whitcomb .

apwleia-barous-perpatima.jpg

Tο χαλαρό περπάτημα κάνει καλό στην υγεία

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για τις γυναίκες που προσπαθούν αν συλλάβουν;

Δυστυχώς, αυτή η μελέτη από μόνη της δεν αρκεί για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την άσκηση και τη σύλληψη. Ερευνητές έχουν σημειώσει ότι η άσκηση και η απώλεια βάρους μπορούν να βελτιώσουν τα ποσοστά σύλληψης για υπέρβαρες γυναίκες αλλά η υπερβολική άσκηση μπορεί να βλάψει τη γονιμότητα

Η γονιμότητα είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα . Παράγοντες όπως η διατροφή , το περιβάλλον , η γενετική και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του ζευγαριού να συλλάβει.

Ο γυναικολόγος του Τέξας Robert Brzyski, MD, PHD, λέει ότι οι γυναίκες που δεν ασκούνται καθόλου θα πρέπει να ενθαρρύνονται να το κάνουν όταν προσπαθούν να συλλάβουν.

Προσθέτει ότι οι περισσότερες γυναίκες που είναι ήδη ενεργές θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν να ασκούνται χωρίς να ανησυχούν ότι θα επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητά τους.

Με πληροφορίες από το mother.ly, webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved