Ενισχύει το περπάτημα τη γονιμότητα;

Το περπάτημα φαίνεται να αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης, σύμφωνα με έρευνα.

Ενισχύει το περπάτημα τη γονιμότητα;
pexels.com / photo credits Artem Beliaikin

Ο τρόπος ζωής είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα και αυτό αποδεικνύουν και τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης το 2018.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί μελέτησαν την επίδραση που έχει το περπάτημα στη γονιμότητα γυναικών οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολία στη σύλληψη και έχουν βιώσει μία ή περισσότερες αποβολές στο παρελθόν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ακόμα και λίγα λεπτά περπάτημα την ημέρα φαίνεται να αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες σύλληψης σε γυναίκες με υψηλό δείκτη μάζας σώματος.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί εστίασαν σε δείγμα 1.214 γυναικών και τα αποτελέσματα διέφεραν σημαντικά. Αυτό ωστόσο, που παρατηρήθηκε ήταν ότι οι υπέρβαρες γυναίκες οι οποίες περπατούσαν ακόμη και 10 λεπτά είχαν περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν έναντι άλλων γυναικών με περίπου ίδιο δείκτη μάζας σώματος που δεν περπάταγαν καθόλου. Επιπλέον, οι γυναίκες που δήλωσαν ότι περπατούσαν τουλάχιστον τέσσερις ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα, είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες σύλληψης σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν μία λιγότερο έντονη σωματική δραστηριότητα.

gonimotitas

Ποιοι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τη γονιμότητα

Οι καθημερινές συνήθειες και συνολικά ο τρόπος ζωής επηρεάζουν τη γονιμότητα.

Η διατροφή

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν θετικά στη γονιμότητα και είναι αυτές που θα εφοδιάσουν τον οργανισμό με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για τη σύλληψη αλλά και την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Τα συστατικά που πρέπει να προσλαμβάνετε επαρκώς είναι οι βιταμίνες C, Β6 και Ε, ο ψευδάργυρος, τα ωμέγα-3 λιπαρά και οι φυτικές ίνες.

Η απότομη αυξομείωση του βάρους

Η απότομη αύξηση βάρους προκαλεί ορμονικές διαταραχές, για αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας και να φροντίζετε για την ομαλή λειτουργεί του μεταβολισμού.

Το άγχος

Το άγχος είναι από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα αντρών και γυναικών. Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας χαλαρώνουν και να αποβάλετε το στρες όσο μπορείτε από την καθημερινότητά σας.

Πηγή πληροφοριών: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved