Προσπαθείτε να συλλάβετε; Πέντε αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας

Πώς ο υγιεινός τρόπος ζωής σχετίζεται άμεσα με τη γονιμότητά σας.

Προσπαθείτε να συλλάβετε; Πέντε αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας
Bigstock

Αν αποφασίσετε με τον σύντροφό σας να αποκτήσετε παιδί, φροντίστε να προετοιμάσετε το σώμα σας.

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής σε συνδυασμό με την θετική ψυχολογία θα σας βοηθήσουν να επιτευχθεί πιο γρήγορα ο στόχος ( αν δεν συντρέχουν άλλοι σοβαροί λόγοι υγείας που να δυσχεραίνουν την προσπάθεια).

Πέντε αλλαγές του τρόπου ζωή σας

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Σύμφωνα με την Mayo Clinic , το να είστε υπέρβαρη ή λιποβαρής μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ωορρηξία. Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστείτε χρόνο για να χάσετε ή να πάρετε βάρος, γι΄αυτό να είστε υπομονετικές.

ipervoliki-askisi-kai-gonimotita.jpg

Περιορίστε την πρόσληψη καφεΐνης

Δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς τον αγαπημένο σας καφέ αλλά καλό να διατηρήσετε την πρόσληψη καφεΐνης κάτω από 200 χιλιοστόγραμμα την ημέρα όταν προσπαθείτε να συλλάβετε . Αυτό ισοδυναμεί με ένα ή δύο φλιτζάνια την ημέρα ( περίπου 200 mg), που είναι επίσης o μέγιστος αριθμός που συνιστάται ενώ είστε έγκυος . Να θυμάστε ότι η σόδα, η σοκολάτα, ακόμη και ο καφές χωρίς καφεΐνη περιέχουν επίσης καφεΐνη, οπότε προσοχή.

Να ξεκουράζεστε

Αν εργάζεστε πολλές ώρες ή έχετε άστατα ωράρια, η Mayo Clinic συνιστά να κάνετε μια αλλαγή στη ρουτίνα σας ή να αναπληρώσετε τον χαμένο ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι βάρδιες όπως και τα ξενύχτια μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγή ορμονών και να θέσουν σε κίνδυνο τη γονιμότητά σας.

mesogeiaki-anaimia-kai-gonimotita.jpg

Αυξήστε το φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ παίζει κρίσιμο ρόλο στην ενδομήτρια ανάπτυξη του μωρού και βοηθούν στην πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα. Όπως εξηγεί η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης , ο νευρικός σωλήνας αναπτύσσεται μέσα στις πρώτες 28 ημέρες της εγκυμοσύνης (πριν κάποιες γυναίκες συνειδητοποιήσουν ότι είναι έγκυες!), επομένως είναι καλό να καταναλώνετε μεταξύ 400-1.000 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος καθημερινά. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται επίσης ο κίνδυνος της μέλλουσας μητέρας να παρουσιάσει αναιμία, να έχει αποβολή ή πρόωρο τοκετό ή να γεννήσει λιποβαρές μωρό.

Τροφές με φυλλικό οξύ είναι τα εμπλουτισμένα δημητριακά, οιφακές, τα μακαρόνια, το ρύζι, τα φασόλια, το μπρόκολο, ο χυμός πορτοκαλιού, το σπανάκι, οι φράουλες.

Κόψτε τις κακές συνήθειες

Εάν καπνίζετε ή καταναλώνετε αλκοόλ είναι η ώρα να κόψετε αυτές τις συνήθειες. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ιατρική συναίνεση σχετικά με το εάν υπάρχει ή όχι ένα ασφαλές επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ , η Mayo Clinic προτείνει να μην πίνετε από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε να προσπαθείτε να συλλάβετε μέχρι τη γέννηση του μωρού σας. Από την άλλη, το κάπνισμα έχει συσχετιστεί με τη μείωση της γονιμότητας, καθώς γερνά τις ωοθήκες.

Πηγή: popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved