Γονιμότητα: Τι να μην κάνεις αν προσπαθείς να μείνεις έγκυος

Τι πρέπει να αποφύγεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης;

Γονιμότητα: Τι να μην κάνεις αν προσπαθείς να μείνεις έγκυος

Γυναίκα χαμογελά και κοιτά το κινητό της.

Bigstock

Η γονιμότητα του ζευγαριού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι το ιατρικό ιστορικό, η ηλικία, ο καθημερινός τρόπος ζωής, η διατροφή.

Σίγουρα έχεις ακούσει τι να κάνεις, τι να τρως και άλλες συμβουλές για να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης. Πόσο συχνά όμως ακούς τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις;

Ιδού.

Μην χάσεις και μην πάρεις πολύ βάρος

Ζυγίζοντας πολύ κάτω ή πολύ πάνω από το φυσιολογικό βάρος, μειώνονται οι πιθανότητες σύλληψης. Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να παρατηρήσεις διαταραχές στον κύκλο σου, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να εντοπίσεις τις γόνιμες μέρες σου. Οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν ορμονικές αλλαγές που οδηγούν σε υπογονιμότητα ή ενδεχόμενες επιλοκες στην εγκυμοσύνη.

Στόχευσε σε ένα υγιές βάρος πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με δείκτη μάζα σώματος από 18,5 μέχρι 27.

Μην το παρακάνεις με τη γυμναστική

Η αδράνεια σίγουρα δεν είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό. Από την άλλη όμως απόφυγε να το παρακάνεις με έντονη κόπωση και εξαντλητική σωματική άσκηση καθώς ενδέχεται να διαταράξει τα επίπεδα των ορμονών σου.

Cropped Shot Of Woman Rolling Out Floor Mat For Yoga, Fitness Training At Home, Girl Prepare Place F

Μην περιμένεις να δεις ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης για να κόψεις το αλκόολ

Ακόμα και εάν οι πιθανότητες της εγκυμοσύνης είναι λίγες, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί αν βλάψει το έμβρυο. Επίσης, εάν έχεις ξεκινήσει θεραπεία για εξωσωματική γονιμοποίηση, τρία ή τέσσερα ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος.

Την κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να μειώσει και ο σύντροφός σου, καθώς έρευνες δείχνουν ότι μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης άρα και την ερωτική διάθεση.

Μην επαναπαύεσαι στη μία φορά

Όσο περισσότερο συνευρεθείς ερωτικά με τον σύντροφό σου τις γόνιμες μέρες σου, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες σύλληψης.

Μην το παρακάνεις με την κατανάλωση της καφεΐνης

Δύο καφέδες την ημέρα θεωρούνται μία φυσιολογική και χωρίς αρνητικές επιπτώσεις ποσότητα. Μην ξεχνάς ότι καφεΐνη μπορεί να προσλαμβάνεις και από το τσάι ή τα διάφορα αναψυκτικά.

Μην σταματήσεις να παίρνει τα φάρμακά σου εάν ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή

Αυτό θα το κάνεις όνο και εάν είναι οδηγία του γιατρού σου. Άλλωστε είναι σημαντικό εάν έχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα υγείας, αυτό να είναι διαχειρίσιμο την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved