Ζευγάρια που παλεύουν με την υπογονιμότητα: Συμβουλές «επιβίωσης» για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Πώς μπορούν να περάσουν όμορφα, ρομαντικά και χωρίς άγχος την σημερινή, πιο ρομαντική ημέρα του χρόνου.

Ζευγάρια που παλεύουν με την υπογονιμότητα: Συμβουλές «επιβίωσης» για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Bigstock

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να επιδεινώσει το άγχος ακόμα και την κατάθλιψη σε ορισμένα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν.

Δεν το λέμε εμείς αλλά προκύπτει από στοιχεία κέντρων γονιμότητας σύμφωνα με τα οποία αρκετά ζευγάρια αναρωτιούνται πώς μπορούν νιώσουν το ρομαντισμό γενικά αλλά και ειδικά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη στιγμή που παλεύουν με φάρμακα γονιμότητας, τεστ ωορρηξίας και κάνουν σεξ με χρονοδιαγράμματα.

Για όλα αυτά τα ζευγάρια που θέλουν να αφεθούν στον ρομαντισμό της ημέρας αλλά δεν μπορούν να αποβάλουν το άγχος είναι οι ακόλουθες συμβουλές:

zeygari-thelei-koritsi.jpg

Κάντε ένα διάλειμμα από τη συζήτηση για τη γονιμότητα

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις συζητήσεις για τη γονιμότητα αυτή την ημέρα. Το σεξ δεν αποσκοπεί μόνο στη σύλληψη είναι και μια πράξη απόλαυσης. Απολαύστε τη σχέση σας, χαλαρώστε χωρίς να έχετε στο μυαλό σας πρώτες ή δεύτερες σκέψεις. Από την επόμενη εβδομάδα, μπορείτε ξανά να μπείτε σε …πρόγραμμα.

Χαμογελάστε και απολαύστε μια ρομαντική βραδιά

Ακόμα κι αν δεν είστε fans της σημερινής ημέρας, κάντε κάτι διαφορετικό από τι υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Μπορεί να αισθάνεστε κυκλοθυμικοί από τα φάρμακα γονιμότητας ή να είστε σε υπερένταση καθώς περιμένετε να δείτε εάν η πρόσφατη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης θα λειτουργήσει. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χαλαρώσετε και να προγραμματίσετε μαζί ένα χαλαρό βράδυ με το λιγότερο δυνατό άγχος. Περάστε μια όμορφη βραδιά, εσείς και ο σύντροφός σας.

goneis-zevgari.jpg

Καλέστε φίλους στο σπίτι

Αν η ιδέα και μόνο να βγείτε σας κουράζει, καλέστε φίλους στο σπίτι για ένα ποτό ή φαγητό. Μετατρέψτε την ημέρα των Ερωτευμένων σε βραδιά με φίλους, μιλώντας, γελώντας, παίζοντας. Με αυτό τον τρόπο θα ξεχαστείτε και δεν θα έχετε στο μυαλό σας συνέχεια το θέμα του παιδιού.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ( και πολλές άλλες) είναι μια αφορμή να εκτιμήσετε την ομορφιά της σχέσης σας και όλα όσα έχετε στη ζωή σας. Μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της απόκτησης ενός παιδιού, φροντίστε να ζείτε την κάθε στιγμή με τον σύντροφό σας και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Με πληροφορίες από το santamonicafertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved