Πόσο χρονικό διάστημα παίρνει το μέσο ζευγάρι για να συλλάβει;

Ποιος είναι ο μέσος όρος, τι πιθανότητες υπάρχουν.

Πόσο χρονικό διάστημα παίρνει το μέσο ζευγάρι για να συλλάβει;
Bigstock

Τα περισσότερα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί θα τα καταφέρουν εάν κάνουν τακτικό σεξ και δεν χρησιμοποιούν αντισύλληψη.

Τι σημαίνει τακτικό σεξ;

Για να μπορέσει να συλλάβει μια γυναίκα πρέπει να έχει ερωτική επαφή κάθε 2 με 3 ημέρες κατά τη διάρκεια του μήνα. Ιδανικές θεωρούνται οι ημέρες της ωορρηξίας καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες της σύλληψης.

Ένα φυσιολογικό γόνιμο ζευγάρι που έχει τακτική σεξουαλική επαφή οι πιθανότητες να συλλάβει κάθε μήνα είναι 25%. Συνήθως, τα ζευγάρια σε ποσοστό 80- 85% κατορθώνουν να συλλάβουν μέσα στον πρώτο χρόνο ενώ το 90% των ζευγαριών θα τα καταφέρει εντός τριετίας.

gonimotita-2.jpg

Προβλήματα γονιμότητας

Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας, όπως:

  • ορμονικές (ενδοκρινικές) διαταραχές, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) και προβλήματα με τον θυρεοειδή ή την υπόφυση
  • σωματικές διαταραχές, όπως η παχυσαρκία , η νευρική ανορεξία ή η υπερβολική άσκηση
  • διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως λοιμώξεις, φραγμένες σάλπιγγες, ενδομητρίωση ή χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων
  • εμμηνόπαυση

Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες επηρεάζουν τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

Γυναικεία υπογονιμότητα

Περίοδος

Όταν η περίοδός σας είναι ακανόνιστη, επώδυνη ή ανύπαρκτη, μπορεί να είναι σύμπτωμα υπογονιμότητας. Αυτές οι ανωμαλίες μπορεί επίσης να υποδεικνύουν ορμονικές ανισορροπίες ή άλλες παθήσεις που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα.

Επώδυνο σεξ

Εκτός από το προφανές, το επώδυνο σεξ μπορεί να είναι σύμπτωμα πιο περίπλοκων καταστάσεων που επηρεάζουν τη γονιμότητά σας όπως η ενδομητρίωση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, και πολλά άλλα.

kirsokili-kai-gonimotita.jpg

Ανδρική υπογονιμότητα

Ανωμαλίες των όρχεων

Επειδή το σπέρμα παράγεται μέσα στους όρχεις, οι οποιεσδήποτε ανωμαλίες μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας. Για παράδειγμα, οποιοσδήποτε πόνος ή πρήξιμο, καθώς και οι μικροί ή συμπαγείς όρχεις, θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη στειρότητα.

Επίπεδα ορμονών

Τα ακανόνιστα επίπεδα ορμονών μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα, από τη στύση, έως τον αριθμό των σπερματοζωαρίων για την υγεία του σπέρματος.

Με πληροφορίες από nhs.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved