Διατροφικές συνήθειες που μπορούν να μειώσουν τη γονιμότητά σας

Η γονιμότητα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως είναι ορισμένες διατροφικές συνήθειες. 

Διατροφικές συνήθειες που μπορούν να μειώσουν τη γονιμότητά σας
Bigstock

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε τότε, το πιθανότερο είναι ότι προσέχετε τη διατροφή σας, ασκείστε τακτικά, έχετε μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Πιθανόν όμως να συνεχίζετε να καταναλώνετε ανθρακούχα ποτά με ζάχαρη καθημερινά, ειδικά μετά το μεσημεριανό ή το βραδινό σας. Θα πρέπει όμως να το ξανασκεφτείτε, καθώς σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης αυτή η συνήθεια, μειώνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης κατά ένα τέταρτο.

Όπως αναφέρει η ομάδα των Αμερικανών ειδικών, η κατανάλωση ενός ανθρακούχου ποτού με ζάχαρη την ημέρα είναι αρκετή για να μειώσει τα ποσοστά σύλληψης κατά 25% στις γυναίκες και 33% στους άνδρες.

Η μείωση της γονιμότητας πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη που δημιουργούν τα ανθρακούχα ποτά στο σώμα – και στο οποίο τα αυγά δεν ευδοκιμούν. Ακόμα κι αν ο τρόπος ζωής σας είναι καθόλα υγιεινός - δεν καπνίζετε , δεν είστε υπέρβαροι και ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή –ένα κουτάκι κόλα ή λεμονάδα, θα μπορούσε να σομπατάρει την προσπάθειά σας για μείνετε έγκυος.

Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην επιθυμία για ένα αναψυκτικό, δοκιμάστε να αραιώσετε τον χυμό φρέσκων φρούτων με ανθρακούχο νερό ή να ρίξετε στο ανθρακούχο λεμόνι και μέντα.

andriki-gonimotita-filiko-oksi.jpg

Fast food και γονιμότητα

Εκτός από τα ανθρακούχα ποτά που επηρεάζουν τη γονιμότητα, το ίδιο συμβαίνει και με την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού.

Η υπερβολική κατανάλωση fast food μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα και να παρατείνει το χρόνο που χρειάζεται μια γυναίκα για να μείνει έγκυος.

Αυτό προκύπτει από μελέτη που διεξήχθη από μια ομάδα του Ερευνητικού Ινστιτούτου Robinson του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας στην Αυστραλία και στην οποία συμμετείχαν περίπου 5.600 γυναίκες από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι ερευνητές, εξετάζοντας τη διατροφή τους, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση γρήγορου φαγητού επέκτεινε το χρόνο που χρειαζόταν για να συλλάβουν - αλλά η κατανάλωση επιπλέον φρούτων φάνηκε να επιταχύνει τη διαδικασία.

Οι γυναίκες που έτρωγαν φρούτα λιγότερο από μία έως τρεις φορές το μήνα χρειάστηκαν μισό μήνα περισσότερο για να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν φρούτα τρεις ή περισσότερες φορές την ημέρα.

Η κατανάλωση λιγότερων φρούτων αύξησε τον κίνδυνο υπογονιμότητας από 8% σε 12%.

Επίσης, οι γυναίκας που επέλεγαν γρήγορο φαγητό τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα χρειάστηκαν περίπου ένα μήνα περισσότερο για να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με εκείνες που δεν έτρωγαν ποτέ ή σπάνια fast food.

Σύμφωνα με τη μελέτη όσες έτρωγαν περισσότερο γρήγορο φαγητό o κίνδυνος υπογονιμότητας αυξήθηκε από 8% σε 16%.

Με πληροφορίες από το womenshealthmag.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved