Δίαιτα πριν τη σύλληψη: Πώς επηρεάζεται η γονιμότητα;

Τι να προσέξετε εάν κάνετε δίαιτα πριν τη σύλληψη; Συμβουλές από την ειδικό.

Δίαιτα πριν τη σύλληψη: Πώς επηρεάζεται η γονιμότητα;
Bigstock

Όσο πιο κοντά είστε στο ιδανικό βάρος σας, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες σύλληψης. Η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον εμμηνοροϊκό κύκλο οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα. Οι υπέρβαρες γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη, όπως είναι η υπέρταση, ο διαβήτης κύησης και ο δύσκολος τοκετός.

Δίαιτα πριν τη σύλληψη: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Το καλύτερο είναι να αποφεύγετε δημοφιλείς δίαιτες που περιορίζουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών ή ομάδων τροφίμων. Οι δίαιτες που στοχεύουν στη μείωση θερμίδων είναι αποτελεσματικές, ωστόσο οι δίαιτες που αποκλείουν τροφές όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα λαχανικά και άλλες τροφές υψηλής διατροφικής αξίας από τη διατροφή, έχουν σαν αποτέλεσμα την έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά.

Μια καλή δίαιτα είναι αυτή που περιλαμβάνει:

  • τρόφιμα πλούσια σε «καλούς» υδατάνθρακες όπως είναι το ολικής άλεσης ψωμί, μακαρόνια και ρύζι,
  • τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη όπως είναι το ψάρι, το κοτόπουλο γενικά το άπαχο κρέας
  • φρούτα
  • λαχανικά
  • γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά
  • φυτικές ίνες
diaita-montignnac.jpg

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Bridget Swinney, συμβουλεύει επίσης στο babycenter.com:

Δώστε προσοχή στο τι τρώτε. Γενικά, το καθημερινό διαιτολόγιό σας θα πρέπει να περιλαμβάνει: 5 ή παραπάνω μερίδες δημητριακών (εκ των οποίων οι τουλάχιστον 3 θα πρέπει να είναι ολικής άλεσης), 2 φλιτζάνια φρούτα, 2 ½ φλιτζάνια λαχανικά (πράσινα λαχανικά, πιπεριές, όσπρια), 140 -150 γραμμάρια καθαρή πρωτεΐνη από ποικιλία πηγών, τρεις ή και περισσότερες μερίδες από γαλακτοκομικά προϊόντα ή άλλες τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, καλά λιπαρά οξέα.

Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Η συστηματική γυμναστική δυναμώνει τους μύες και βοηθάει στην καύση περισσότερων θερμίδων ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στοχεύστε ιδανικά στα 60 λεπτά γυμναστικής όσο το δυνατόν περισσότερες φορές την ημέρα.

Στοχεύστε να χάσετε 450 με 900 γραμμάρια την ε βδομάδα, όχι παραπάνω.

Να θυμάστε ότι ένα κάποιο πρόγραμμα διατροφής παραείναι καλό για να είναι αληθινό, το πιθανότερο είναι να μην είναι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved