Έξι πράγματα που πιθανόν δε γνωρίζετε για τη γονιμότητά σας

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα για την γονιμότητα που δεν είναι τόσο γνωστά.

Έξι πράγματα που πιθανόν δε γνωρίζετε για τη γονιμότητά σας
Bigstock

Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε χωρίς όμως επιτυχία, αναρωτιέστε τι μπορεί να φταίει.

Είναι δικό σας πρόβλημα, του συντρόφου σας, υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες; Την απάντηση θα τη δώσει ο γιατρός σας ο οποίος θα σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνετε.

nosos-crohn-kai-gonimotita.jpg

Ωστόσο, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα για τη γονιμότητά σας, όπως:

Έχετε περίπου 30% πιθανότητες να μείνετε έγκυος σε κάθε κύκλο

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν εσείς και ο σύντροφός σας κάνετε σεξ την ενδεδειγμένη στιγμή του κύκλου σας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μείνετε έγκυος. Κάθε εγκυμοσύνη είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό θαύμα.

Είναι πιο δύσκολο για γυναίκες άνω των 35 ετών να μείνουν έγκυες

Μετά την ηλικία των 35 ετών η γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνεται τρένο της μητρότητας αλλά ότι είναι σημαντικό να προσέχετε πολύ τον κύκλο σας. Επίσης, εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή χωρίς καθυστερήσεις.

Η ορμονική αντισύλληψη μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα ακόμη και μετά τη διακοπή της χρήσης της

Περίπου το 50% των γυναικών έχουν ακανόνιστους κύκλους μετά τη διακοπή του χαπιού ή άλλων ορμονικών αντισυλληπτικών. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους: για ορισμένες γυναίκες οι κύκλοι τους μειώνονται ή επιμηκύνονται αφύσικα, ενώ άλλες έχουν κηλίδες ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει καθόλου ωορρηξία. Πρέπει να παρακολουθείτε και να κρατάτε ημερολόγιο του κύκλου σας, ειδικά αφού σταματήσετε την αντισύλληψη.

exthroi-gonimotitas.jpg

Περίπου 1.000 ωάρια χάνονται σε κάθε κύκλο

Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Σε κάθε κύκλο μόνο ένα ωάριο ωριμάζει και τα υπόλοιπα απορροφώνται από το σώμα. Μια γυναίκα μπορεί να περιμένει ότι θα έχει περίπου 500 φορές ωορρηξία στη ζωή της, μέχρι να εξαντληθούν όλα τα ωάρια της και να μπει στην εμμηνόπαυση.

Εάν η μητέρα σας έμεινε έγκυος γρήγορα, τότε μπορεί και εσείς

Υπάρχει επιστημονική έρευνα που δείχνει ότι η γονιμότητα της γυναίκας είναι κληρονομική. Παρότι δεν υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις γι' αυτό φαίνεται ότι το οικογενειακό ιστορικό μπορεί ν' αποτελέσει μια κάποια ένδειξη για το εάν θα μείνετε έγκυος ή όχι γρήγορα.

Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη

Ναι, είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. Η πιθανότητα δεν είναι τόσο υψηλή όσο κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών σας, αλλά μπορεί να συμβεί παρότι οι πιθανότητες είναι λιγοστές.

Με πληροφορίες από το femsense.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved