Πέντε τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα των ωαρίων σας

Υπάρχουν τρόποι να ενισχύσετε την ποιότητα των ωαρίων σας ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Πέντε τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα των ωαρίων σας
Bigstock

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις των γυναικών που προσπαθούν να συλλάβουν είναι αν υπάρχει μια φυσική ή «κατ' οίκον θεραπεία» για την ενίσχυση της ποιότητας των ωαρίων και τη βελτίωση της γονιμότητας.

Η Δρ Hirshfeld-Cytron, γιατρός με ειδικότητα Μαιευτικής, Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υπογονιμότητας, εξηγεί τους τρόπους που μπορείτε να διασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα των ωαρίων σας.

Διαχειριστείτε το άγχος

Το στρες μπορεί να παράγει ορμόνες όπως την κορτιζόλη και την προλακτίνη που επηρεάζουν την ωορρηξία, κι αυτή με τη σειρά της εμποδίζει την παραγωγή ωαρίων. Δραστηριότητες που μειώνουν το στρες, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός, η άσκηση ή ένα ζεστό μπάνιο μπορούν να σας βοηθήσουν διαχειριστείτε το άγχος και την απογοήτευση.

polykistikes-oothikes-gonimotita.jpg

Καθιερώστε μια υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή συμβάλει στη σωματική υγεία ( και όχι μόνο) ενώ παράλληλα βοηθά τα ωάρια σας να παραμείνουν υγιή και υψηλής ποιότητας. Τρώτε άφθονα φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχα κρέατα, ξηρούς καρπούς, και φρούτα. Μείνετε μακριά από τρανς λιπαρά, επεξεργασμένους υδατάνθρακες, επεξεργασμένα τρόφιμα ή κρέατα και υπερβολικό αλάτι και ζάχαρη.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Η παχυσαρκία έχει συνδεθεί με μειωμένη γονιμότητα και μειωμένη ποιότητα ωαρίων λόγω αλλοιώσεων της μιτοχονδριακής λειτουργίας και τουαυξημένου οξειδωτικού στρες. Το υπερβολικό βάρος μπορεί επίσης να αλλάξει την ορμονική ισορροπία, διαταράσσοντας την ωορρηξία.

Ενισχύστε τη ροή του αίματος

Η καλή υγεία των ωαρίων ενισχύεται από τη ροή αίματος η οποία μπορεί να μειωθεί λόγω της αφυδάτωσης. Προσπαθήστε λοιπόν να πίνετε καθημερινά άφθονο νερό. Η γιόγκα είναι επίσης ένας υγιεινός και χαλαρωτικός τρόπος για τη βελτίωση της ροής του αίματος.

gonimotita-kai-varos.jpg

Καταψύξτε τα ωάριά σας

Εάν σχεδιάζετε να καθυστερήσετε τη μητρότητα, ένας από τους τρόπους για να προστατεύσετε τη γονιμότητά σας είναι να καταψύξετε τα ωάρια σας. Με τον καιρό, η φυσική γονιμότητα μιας γυναίκας μειώνεται, αλλά τα κατεψυγμένα ωάρια παραμένουν στην ίδια βιολογική ηλικία όπως όταν κρυοσυντηρούνται, ενισχύοντας τις πιθανότητές σας για μελλοντική επιτυχία εγκυμοσύνης.

Πηγή: fcionline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved