Οι γυναίκες με μικρό στήθος δυσκολεύονται να συλλάβουν;

Το μέγεθος του στήθους μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα της γυναίκας;

Οι γυναίκες με μικρό στήθος δυσκολεύονται να συλλάβουν;
Bigstock

Τα επίπεδα ορμονών επηρεάζουν τόσο τη γονιμότητα όσο και το μέγεθος του μαστού.

Για παράδειγμα, το μέγεθος του μαστού αυξάνεται κατά την ωορρηξία, την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Και η παραγωγή μιας γαλακτώδους υγρού όταν δεν είστε έγκυος ή θηλάζετε, μπορεί να είναι σημάδι ακατάλληλων επιπέδων προλακτίνης (της ορμόνης που επιτρέπει στο στήθος σας να παράγει γάλα). Αυτό μπορεί να είναι μια προειδοποίηση για υπογονιμότητα ή ασθένεια.

Αν και το μικρό στήθος δεν επηρεάζει τη γονιμότητα, ένας ανθυγιεινά χαμηλός (ή υψηλός) ΔΜΣ, μπορεί.

Παρότι, δεν υπάρχουν μελέτες που να συσχετίζουν την αδυναμία σύλληψης με το μικρό στήθος, είναι σημαντικό ελέγχεστε τακτικά από γιατρό, ανεξάρτητα από το μέγεθος του μαστού.

Άλλα πιθανά σημάδια ορμονικής ανισορροπίας που μπορεί να σηματοδοτούν στειρότητα είναι η ακανόνιστη περίοδος και η υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα.

stithos-egkymosynis-1.jpg

Μικρό στήθος συνεπάγεται χαμηλά οιστρογόνα;

Η ανάπτυξη του μαστού εξαρτάται από τις ωοθήκες που εκκρίνουν οιστρογόνα, έτσι το σύστημα του πόρου μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται και το λίπος να συγκεντρώνεται στον συνδετικό ιστό.

Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, παράγουν λιγότερα οιστρογόνα. Αυτό προκαλεί τη συρρίκνωση των μαστικών αδένων και την αφυδάτωση του συνδετικού ιστού του μαστού και την απώλεια ελαστικότητας. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να κάνουν το στήθος να φαίνεται μικρότερο.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή ορμονική ανισορροπία, επισκεφθείτε το γιατρό σας. Γενικά, εάν μια ορμονική ανισορροπία αναστέλλει την ανάπτυξη των μαστών, συνήθως θα εμφανίσει συμπτώματα όπως η υπερτρίχωση (υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα και το πρόσωπο μιας γυναίκας).

Ένας ενδοκρινολόγος (ή ένας γυναικολόγος ενδοκρινολόγος) θα εντοπίσει τυχόν ανισορροπίες και θα σας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσετε.

stithos-egkymosynis-2.jpg

Ο υποθυρεοειδισμός επηρεάζει το μέγεθος του στήθους;

Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια διαταραχή κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει επαρκή ποσότητα συγκεκριμένων σημαντικών ορμονών. Επειδή οι ορμόνες του θυρεοειδούς είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ανάπτυξη (συμπεριλαμβανομένης της εφηβείας), ο υποθυρεοειδισμός που διαγιγνώσκεται αργά στα προεφηβικά χρόνια μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση της εφηβείας. Κάτι τέτοιο ενδέχεται να επηρεάσει την ανάπτυξη των μαστών (καθώς και των εσωτερικών γεννητικών οργάνων) στα κορίτσια.

Σύμφωνα με το NHS, ο υποθυρεοειδισμός μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με τη λήψη καθημερινών δισκίων, επομένως είναι σημαντικό να διαγνωστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Πηγή: harleymedical.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved