Κι όμως, υπάρχει ιδανική ώρα για να συλλάβεις και είναι αυτή

  • Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να μείνεις έγκυος;
  • Πώς επηρεάζουν η ηλικία του άνδρα τις πιθανότητες σύλληψης;
Κι όμως, υπάρχει ιδανική ώρα για να συλλάβεις και είναι αυτή

Η προσπάθεια για σύλληψη σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει καιρό. Σε άλλες, η σύλληψη μπορεί να συμβεί αμέσως. Σε κάθε περίπτωση, πολλά είναι αυτά που καθορίζουν τη γονιμότητα ενός ζευγαριού, ακόμα και η ώρα ή και η μέρα σύμφωνα με έρευνες.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να μείνεις έγκυος;

Κι όμως, μετά από έρευνα για την ανδρική γονιμότητα προέκυψε ότι πάρχει ιδανική ώρα για τη σύλληψη, η οποία είναι νωρίς το πρωί και πιο συγκεκριμένα πριν τις 7.30.

Για τις ανάγκες της έρευνας, σύμφωνα με το motherandbaby.co.uk, οι ειδικοί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, ανέλυσαν 12.245 δείγματα σπέρματος από 7.068 άνδρες που είχαν συλλεχθεί το διάστημα 1995-2015. Οι άνδρες ήταν όλοι μεταξύ 25 και 40 ετών. Οι ερευνητές μελέτησαν τα δείγματα σε σχέση με την ποσότητα, την κινητικότητα, την συγκέντρωση και τη μορφολογία του σπέρματος, και προέκυψε το εξής: τα επίπεδα της συγκέντρωσης, της ποσότητας και και της μορφολογίας του σπέρματος ήταν πιο υψηλά νωρίς το πρωί.

Επίσης, η μελέτη έδειξε ότι η συγκεντρωση και η ποσότητα του σπέρματος αυξάνονταν τους μήνες της άνοιξης και μειώνονταν την περίοδο του καλοκαιριού.

andriki katathlipsi kai gonimotita 1

Πώς επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα η ηλικία του άντρα;

Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται και η ποσότητα και η κινητικότητα του σπέρματος με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να γονιμοποιήσει ένα ωάριο.

Έχει αποδειχτεί ότι αν ο άνδρας είναι κάτω των 25, η πιθανότητα να χρειαστεί το ζευγάρι πάνω από ένα χρόνο για να συλλάβει είναι γύρω στο 8%.Αν είναι πάνω από 35, αυτό διπλασιάζεται σε 15%.Επιπλέον οι γυναίκες με σύντροφο πάνω από 35 ετών, έχουν περισσότερες αποβολές άσχετα με τη δική τους ηλικία.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στη συσσώρευση γενετικών βλαβών στο σπέρμα των μεγαλύτερων ανδρών με αποτέλεσμα την απόρριψη του ελαττωματικού εμβρύου.

Οι αλλαγές αυτές δεν είναι ξαφνικές ούτε αντιληπτές όπως η εμμηνόπαυση, αλλά προοδευτικές. Οι μεγαλύτεροι άνδρες είναι επίσης περισσότερο πιθανό να παρουσιάσουν ιατρικά προβλήματα, όπως διαβήτη, που παρεμβαίνουν στη λίμπιντό τους ή στη στυτική τους ικανότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved