Προσπαθείς να μείνεις έγκυος; Φάε περισσότερο ψάρι

  • Τα ζευγάρια που καταναλώνουν περισσότερα ψάρια και θαλασσινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν πιο γρήγορα, σύμφωνα με έρευνα.
  • Ποια ψάρια και θαλασσινά να προτιμήσεις
Προσπαθείς να μείνεις έγκυος; Φάε περισσότερο ψάρι
Unsplush.com / Caroline Attwood

Τα στρείδια μπορεί να είναι διάσημα για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους, το ίδιο όμως και η σφυρίδα, οι γαρίδες και ο σολομός, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που τρώνε συχνά θαλασσινά και ψάρια έχουν όχι μόνο περισσότερες ερωτικές επαφές, αλλά και περισσότερες πιθανότητες σύλληψης.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Harvard μελέτησαν 501 ζευγάρια στο Τέξας και το Μίσιγκαν τα οποία προσπαθούσαν αν συλλάβουν και ανακάλυψαν τα εξής:

  • Όταν ο άντρας και η γυναίκα έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρια ή θαλασσινά την εβδομάδα είχαν 61% περισσότερες πιθανότητες σύλληψης σε σχέση με τα ζευγάρια που έτρωγαν λιγότερο.
  • Το 81% των γυναικών αυτών ήταν έμειναν έγκυες σε διάστημα 6 μηνών
  • Το 98% των γυναικών έμειναν έγκυες σε διάστημα ενός έτους
  • Οι ερωτικές επαφές αυξήθηκαν κατά 39% όταν το ζευγάρι κατανάλωνε θαλασσινά η ψάρια την ίδια μέρα.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν τη σημαντική επίδραση της διατροφής, όχι μόνο της γυναίκας, αλλά και του άντρα και προτείνουν στα ζευγάρια να εντάσσουν περισσότερα θαλασσινά και ψάρια στη διατροφή τους για να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους.» αναφέρει η Audrey J. Gaskins, ScD.

Στο παρελθόν τα οστρακοειδή όπως είναι τα στρείδια, είχαν συνδεθεί με αυξημένη λίμπιντο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ψευδάργυρο, το μέταλλο το οποίο φαίνεται ότι ενισχύει την τεστοστερόνη, αναφέρει η ειδικός.

Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος που τα ψάρια και τα θαλασσινά θεωρούνται ότι ενισχύουν τη γονιμότητα. Είναι πλούσια σε καλά λιπαρά ωμέγα-3 τα οποία βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος και αυξάνουν τις πιθανότητες γονιμοποίησης.

Ποια ψάρια και θαλασσινά να προτιμήσεις;

Αν και τα ψάρια θεωρούνται ότι ενισχύουν τη γονιμότητα, κάποιες γυναίκες τα αποφεύγουν εξαιτίας συγκεκριμένων συστατικών που περιέχουν όπως είναι ο υδράργυρος. Σύμφωνα με το FDA, θεωρείται ασφαλές οι γυναίκες να καταναλώνουν δύο με τρεις μερίδες ψαριών ή θαλασσινών την εβδομάδα.

Όσο για το ποια να προτιμήσετε, δείτε τι προτείνουν οι ειδικοί στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved