Τα συμπτώματα της υπογονιμότητας που δεν πρέπει να αγνοήσεις

  • Ποια τα ποσοστά της υπογονιμότητας στις μέρες μας;
  • Ποια είναι τα πιο συνήθη συμπτώματα της υπογονιμότητας;
Τα συμπτώματα της υπογονιμότητας που δεν πρέπει να αγνοήσεις

«Είμαι γόνιμη;» ένα ερώτημα που περνά από το μυαλό κάθε γυναίκας την περίοδο που προσπαθεί να συλλάβει και αυτό γιατί, σύμφωνα με έρευνες, 1 στα 8 ζευγάρια μάχεται με την υπογονιμότητα. Οι ειδικοί θεωρούν ότι ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα με τη γονιμότητα όταν οι προσπάθειες σύλληψης ξεπερνούν το ένα έτος σε διάρκεια (ή τους έξι μήνες σε περιπτώσεις που η γυναίκα είναι άνω των 36 ετών).

Η υπογονιμότητα συνήθως είναι σιωπηλή. Ωστόσο, κάποιες φορές το ίδιο το σώμα δείχνει τα σημάδια δυσκολίας σύλληψης. Δες παρακάτω ποια είναι αυτά.

Απώλεια έμμηνου ρύσης

«Η απώλεια περιόδου συνεπάγεται ότι η γυναίκα δεν έχει ωορρηξία συνεπώς δεν μπορεί και να συλλάβει.» αναφέρει η Lorna Marshall, ενδοκρινολόγος στο Σιάτλ. Οι λόγοι για την απώλεια έμμηνου ρύσης ποικίλουν για αυτό και είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Ασταθής κύκλος

Ένας ασταθής κύκλος συνεπάγεται μεγαλύτερη δυσκολία στο να εντοπίσεις τις γόνιμες ημέρες σου. «Οι ασταθείς κύκλοι είναι ενδεχομένως ενδείξεις μιας υποκείμενης διαταραχής που σχετίζεται με την ωορρηξία και η οποία μπορεί να κάνει τη σύλληψη πολύ δύσκολη» αναφέρει η ενδοκρινολόγος Sheeva Talebian. Οι λόγοι , όπως και παραπάνω, ποικίλουν. Μεταξύ αυτών οι πολυκυστικές ωοθήκες, οι διαταραχές του θυρεοειδούς κ.α.

Αιμορραγία μεταξύ των περιόδων

Η αιμορραγία το διάστημα μεταξύ δύο περιόδων ή και μετά την σεξουαλική επαφή, είναι ένα πιθανό σύμπτωμα για πολύποδα στη μήτρα ή ινομυώματα συμφωνα με την dr Talebian. Σε κάθε περίπτωση, μην το αμελήσεις και πήγαινε όσο πιο άμεσα γίνεται στον γυναικολόγο σου για να κάνει διάγνωση.

Έντονος πόνος και αδιαθεσία τις μέρες της περιόδου

polupodes mitas

Η έντονη αιμορραγία και πόνος κατά την περίοδο, καθώς και όταν η διάρκεια της περιόδου υπερβαίνει τις επτά μέρες, είναι πιθανά συμπτώματα ινομυωμάτων ή άλλων ορμονικών παθήσεων.

Πυελικός πόνος

Οι έντονες κράμπες της μήτρας εκτός των ημερών που διαρκεί η έμμηνος ρύση και μετά την ερωτική επαφή, μπορεί να είναι ένδειξη ενδομητρίωσης. Ενδομητρίωση ονομάζεται η κλινική αυτή κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από τον εντοπισμό εστιών ιστού όμοιο με τον ενδομητρικό ιστό εκτός της ενδομητρικής κοιλότητας. Ο ιστός αυτός ονομάζεται ενδομητριωσικός ιστός και είναι δυνατόν να εντοπισθεί επί οποιουδήποτε οργάνου της κοιλιάς, αλλά συχνότερα στις ωοθήκες και στις σάλπιγγες.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved