Πώς επηρεάζει η διατροφή την ανδρική γονιμότητα;

Ποιες διατροφικές συνήθειες ενισχύουν την γονιμότητα των ανδρών;

Πώς επηρεάζει η διατροφή την ανδρική γονιμότητα;

Η διατροφή έχει μεγάλη επίδραση στην ποιότητα του σπέρματος. Έρευνες δείχνουν ότι η φτωχή σίτιση, η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και η συχνή κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να μειώσουν την ποσότητα και την ποιότητα τους σπέρματος, κάνοντας έτσι τη σύλληψη ακόμα πιο δύσκολη. Υιοθετώντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες και εντάσσοντας στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας.

Η διατροφή του άντρα είναι σημαντικό να είναι ισορροπημένη, να περιέχει ποικιλία θρεπτικών τροφών, ό,τι δηλαδή ισχύει και για τη διατροφή της γυναίκας που προσπαθεί να συλλάβει. Έρευνες δείχνουν ότι τα ψάρια, τα λαχανικά και τροφές ολικής άλεσης, μπορούν να δυναμώσουν το σπέρμα, ενώ τα αντίθετα αποτελέσματα έχει η τακτική κατανάλωση τροφών πλούσιες σε κακά λιπαρά.

Συμβουλές διατροφές για μέλλοντες μπαμπάδες

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά

Αυτά τα συστατικά δυναμώνουν το σπέρμα και αυξάνουν την κινητικότητά του. Ένα ποτήρι χυμός πορτοκάλι έχει 124 mg βιταμίνη C. Στόχος είναι να προσλαμβάνετε τουλάχιστον 90 mg την ημέρα, ή 125 mg εάν καπνίζετε.

Προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα ψευδάργυρου

Η επαρκής κατανάλωση ψευδαργύρου επίσης συμβάλλει στην καλή ποιότητα του σπέρματος. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι το κοτόπουλο, τα όσπρια, τα οστρακοειδή και το χοιρινό.

Μην ξεχνάτε το φολικό οξύ

Η επάρκεια σε φολικό οξύ είναι εξίσου σημαντική. Εντάξτε στη διατροφή σας πράσινα λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και συμβουλευτείτε τον γιατρός σας για τυχόν ανάγκη να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα.

andriki gonimothta diatrofi 2

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

Ένα ποτό πού και πού θεωρείται ασφαλές, έρευνες ωστόσο έχουν δείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει την τεστοστερόνη και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved