Προσπαθώ να κάνω παιδί να κάνω το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή όχι;

To CDC λέει ότι αν προσπαθείτε να κάνετε παιδί, πρέπει να κάνετε το εμβόλιο κατά του COVID-19.

Προσπαθώ να κάνω παιδί να κάνω το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή όχι;

Ενώ πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με το γιατρό σας εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με τον εμβολιασμό, οι υπεύθυνοι υγείας έχουν διασφαλίσει την ασφάλεια του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Έχετε ακόμα απορίες ή ενδιασμούς σχετικά με το εμβόλιο και τη γονιμότητά σας; Ιδού οι απαντήσεις που ίσως να ψάχνετε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προσπάθεια σύλληψης (TTC) μπορεί να είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα και με μια πανδημία να βρίσκεται ολόγυρα, τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο.

Με ένα εμβόλιο κατά του COVID-19 που αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν είναι ασφαλές και αν μπορούν να εμβολιαστούν. Και οι ειδικοί λένε ναι, είναι κατανοητό ότι εξακολουθείτε να έχετε ανησυχίες για την ασφάλειά του. Το Parents.com, πριν μερικές ημέρες δημοσίευσε άρθρο με απαντήσεις ειδικών γύρω από αυτό το θέμα.

emboliasmos egkimosini gonimotita 2

"Προσπαθώ να μείνω έγκυος. Να κάνω το εμβόλιο ή όχι;"

Στις 11 Αυγούστου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανανέωσαν τις οδηγίες για το εμβόλιο του κορονοϊού. Ο οργανισμός συνιστά σε όλους τους 12 και άνω ετών να εμβολιαστούν - «συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που προσπαθούν να συλλάβουν τώρα ή πρόκειται να αποκτήσουν παιδί στο μέλλον». Τα εμβόλια συνιστώνται επίσης έγκυες και θηλάζουσες.

"Προσπαθώ να μείνω έγκυος. Υπάρχουν κίνδυνοι μετά το εμβόλιο;"

Δεν υπάρχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά τα τρέχοντα εμβόλια κατά του COVID-19 πληρούν τους αυστηρούς κανονισμούς του FDA που τα καθιστούν ασφαλή για το ευρύ κοινό. Οι μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, δεν έχουν δείξει καμία αρνητική επίδραση στη γονιμότητα, την εγκυμοσύνη ή γενικότερα την υγεία. Ειδικοί και οργανισμοί λένε ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν έναντι των πιθανών κινδύνων.

"Προκαλεί υπογονιμότητα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού;"

Όχι. Είναι μύθος ότι τα εμβόλια - και συγκεκριμένα τα εμβόλια του κορονοϊού - προκαλούν υπογονιμότητα. Η Δρ Madden επισημαίνει την εξήγηση του Texas Tech's Infant Risk Center για το πώς λειτουργεί το εμβόλιο κατά του COVID-19. Το εμβόλιο mRNA δεν περιέχει στην πραγματικότητα κανέναν ζωντανό ιό όπως συμβαίνει με άλλα εμβόλια. Γι 'αυτό, λέει, "είναι βιολογικά και φυσιολογικά απίθανο να επηρεάσει τη γονιμότητα".

emboliasmos egkimosini gonimotita 3

"Θηλάζω και προσπαθώ να αποκτήσω κι άλλο παιδί. Να εμβολιαστώ ή όχι;"

Σύμφωνα με την ACOG, συνιστάται στις θηλάζουσες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο COVID-19, σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται να σταματήσουν το θηλασμό εάν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Μια μελέτη του Ιουλίου 2021 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, μπορεί επίσης να προσφέρει κάποια διαβεβαίωση. Μετά τη μελέτη 13 δειγμάτων μητρικού γάλακτος από επτά μαμάδες που έλαβαν Pfizer ή Moderna, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το "mRNA που σχετίζεται με το εμβόλιο" δεν ανιχνεύθηκε στα δείγματα. Χρειάζονται περισσότερες μελέτες, αλλά αυτά τα πρώτα στοιχεία ενισχύουν τη σύσταση ότι "τα άτομα που θηλάζουν και κάνουν το εμβόλιο με βάση το mRNA COVID-19 δεν πρέπει να σταματήσουν τον θηλασμό", σύμφωνα με τους ειδικούς που υπογράφουν την μελέτη αυτή.

πηγή: Parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved