Ενίσχυση γονιμότητας: Περισσότερα φρούτα, λιγότερο junk food λένε οι ειδικοί

Τι έδειξε νέα έρευνα για τη σχέση διατροφής και γονιμότητας;

Ενίσχυση γονιμότητας: Περισσότερα φρούτα, λιγότερο junk food λένε οι ειδικοί

Περιορίζοντας το junk food και τρώγοντας περισσότερα φρούτα, μπορείτε την γονιμότητά σας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές ρώτησαν 5.600 μητέρες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία για τη διατροφή που ακολουθούσαν πριν την εγκυμοσύνη και το διάστημα που προσπαθούσαν να συλλάβουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Human Reproduction, οι γυναίκες που δήλωσαν ότι έτρωγαν τέσσερις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα fast food, συνέλαβαν με τουλάχιστον ένα μήνα καθυστέρηση έναντι των άλλων που έτρωγαν fast food πιο σπάνια. Στα fast food, σημειώνεται στη δημοσίευση, συμπεριλαμβάνονται τα burgers, η πίτσα, το τηγανητό κοτόπουλο και πατάτες από κάποιο κατάστημα.

gonimotita frouta

Επιπλέον, οι γυναίκες που κατανάλωναν φρούτα τρεις ή και περισσότερες φορές την ημέρας, συνέλαβαν μισό μήνα νωρίτερα κατά μέσο όρο, σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν φρούτα σπάνια από μία έως τρεις φορές τον μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η κατανάλωση πράσινων λαχανικών και ψαριών δε φαίνεται να επηρέασε κάπως τις πιθανότητες και τον χρόνο σύλληψης.

Στην έρευνα, οι ειδικοί έλαβαν υπόψη κάποιους παράγοντες όπως είναι η παχυσαρκία και το κάπνισμα, υπάρχουν πολλοί ακόμα που μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα όπως είναι η διατροφή και η καθημερινές συνήθειες του συντρόφου.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved