Πώς να ενθαρρύνετε το ανεξάρτητο παιχνίδι

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από το ανεξάρτητο παιχνίδι! Το να μάθουν να παίζουν μόνοι τους είναι τόσο σημαντικό για την ιδιοσυγκρασία τους!

Πώς να ενθαρρύνετε το ανεξάρτητο παιχνίδι

Τα παιδιά από τη στιγμή που γεννιούνται, σιγά σιγά χτίζουν τον χαρακτήρα τους. Όσο μεγαλώνουν, μικρά πράγματα της καθημερινότητας καθορίζουν τη συμπεριφορά τους και τις αντιδράσεις τους.

Απορροφούν σαν σφουγγάρι όσα ακούνε και βλέπουν και ο τρόπος που τους συμπεριφερόμαστε, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή τους και στο χαρακτήρα που διαμορφώνουν μεγαλώνοντας.

Πώς λοιπόν μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να γίνει ανεξάρτητο όσο είναι ακόμα μικρό;

Μα φυσικά αν του δίνουμε χώρο και χρόνο για να παίζει χωρίς εμάς!

Εκτός από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη του παιδιού σας, δημιουργεί ελεύθερο χρόνο για να ολοκληρώσετε τη δουλειά ή να καθαρίσετε το σπίτι χωρίς τα παιδιά να σας χρειάζονται.

anexartito paidi

Πώς λοιπόν ενθαρρύνουμε το ανεξάρτητο παιχνίδι;

Το ανεξάρτητο παιχνίδι είναι τόσο υπέροχο για τα μικρά σας. Πρώτον, τους απομακρύνει από τις οθόνες και τους αναγκάζει να χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν τη φαντασία τους!

Σίγουρα δεν είμαστε ειδικοί, αλλά εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να παίζουν μόνα τους…

Εξάσκηση

Βάλτε τα παιδιά σας σε έναν ασφαλή χώρο και αφήστε να παίξουν με όποιο παιχνίδι επιθυμούν!

Στη συνέχεια απομακρυνθείτε από το δωμάτιο.

Στην αρχή, μπορεί να παίζουν μόνοι τους μόνο για δέκα λεπτά, αλλά όσο περισσότερο το κάνετε και όσο περισσότερο το συνηθίζουν τόσο περισσότερο θα παίζουν μόνοι.

Φτιάξτε ένα χώρο για παιχνίδι

Δημιουργήστε έναν χώρο όπου δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς μαζί τους. Εάν υπάρχουν πράγματα με τα οποία δεν πρέπει να παίξουν στο δωμάτιο, πιθανότατα θα έλκονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Δώστε τους παιχνίδια πολλαπλών χρήσεων

Δώστε τους παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο όταν βαριούνται, μπορούν να το αλλάξουν μόνοι τους χωρίς την καθοδήγησή σας. Αυτά τα παιχνίδια διεγείρουν τη φαντασία τους!

Με πληροφορίες από: www.sunshinemomma.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved