Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά: Πέντε πειράματα με ξηρό πάγο

Διασκεδαστικά πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά: Πέντε πειράματα με ξηρό πάγο
YouTube / The Dad Lab

Εν μέσω καλοκαιριού, τα παιδιά έχουν άπλετο χρόνο για παιχνίδι και δραστηριότητες και κάθε εβδομάδα σας δίνουμε ιδέες για να μην βαρεθούν τα μικρά σας ποτέ. Από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες είναι η ενασχόληση με τα πειράματα. Απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας του κάθε πειράματος και μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας απλά υλικά που ήδη έχετε.

Για το σημερινό μας πείραμα θα χρειαστείτε ένα ακόμα λίγο πιο εξεζητημένο υλικό, το οποίο ωστόσο μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα στην αγορά, τον ξηρό πάγο.

Τι είναι ο ξηρός πάγος

Ο ξηρός πάγος είναι διοξείδιο του άνθρακα σε στέρεη μορφή με επιφανειακή θερμοκρασία τους -78 βαθμούς C. Σε υψηλότερη θερμοκρασία και σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική πίεση, η στέρεη μορφή του διοξειδίου του άνθρακα μετατρέπεται σε αέρια.

Το αέριο του διοξειδίου του άνθρακα είναι μη-τοξικό, ωστόσο είναι σημαντικό ο χώρος που κάνετε τα πειράματα να αερίζεται καλά.

Πειράματα με ξηρό πάγο

Τα πειράματα με ξηρό πάγο είναι πολύ εύκολο να τα κάνετε και θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά λόγω ακριβώς των ιδιοτήτων του ξηρού πάγου. Στο βίντεο που ακολουθεί ο Surgei , μπαμπάς δύο αγοριών και εμπνευστής του καναλιού The Dad Lab στο YouTube μας δείχνει βήμα-βήμα πέντε πειράματα με ξηρό πάγο:

  • Το πείραμα με τον παγωμένο καπνό
  • Ο ξηρός πάγος που επιπλέει
  • Φούσκες από ξηρό πάγο
  • Ο ξηρός πάγος που «φλέγεται»
  • Η τεράστια φούσκα από ξηρό πάγο
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved