Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι το Σαββατοκύριακο;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι το Σαββατοκύριακο;

Μία ακόμα εβδομάδα καραντίνας φτάνει στο τέλος της. Απο Δευτέρα, θα αρχίζει να εφαρμόζεται το σχέδιο για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, μπροστά μας όμως έχουμε δύο μέρες στο σπίτι, χωρίς τηλεργασία και εξ αποστάσεως διδασκαλία και ο ελεύθερος χρόνος θα είναι σίγουρα περισσότερος.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας και παράλληλα να διασκεδάσουμε;

Φτιάχνουμε χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία διασκεδαστιή και πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά. Καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους ενώ παράλληλα εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Τι μπορείτε να φτιάξετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά στο σπίτι;

Φτιάξτε αυτοσχέδια μουσικά όργανα
Η μουσική αποτελεί μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, με άλλα λόγια είναι ένα είδος γλώσσας. Για τα παιδιά δε, η ενασχόληση με τη μουσική έχει πολλά οφέλη, καθώς διεγείρει όχι μόνο την αίσθηση της ακοής, αλλά και τον συναισθηματικό τους κόσμο. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μουσικά όργανα στο σπίτι. Τα παιδιά είναι βέβαιο ότι δεν θα θέλουν να σταματήσουν να παίζουν μαζί τους.

Ανοιξιάτικες κατασκευές με ρολό από το χαρτί υγείας
Εύκολες και άκρως ανοιξιάτικες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας, αξιοποιώντας υλικά που ήδη έχουμε σπίτι σας, όπως τα ρολά από τα χαρτιά υγείας που έχουν τελειώσει. Δείτε εδώ τις υπέροχες κατασκευές που μπορείτε να δημιουργήσετε.

Αυτοσχέδιο παζλ για νήπια
Η κατασκευή παζλ έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά, ήδη από τη νηπιακή τους ηλικία:

  • Βελτιώνει τη μνήμη
  • Ενισχύει την αυτοπεποίθηση
  • Αναπτύσσει την κριτική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων
  • Βελτιώνει τον οπτικοκινητικό συντονισμό

Φτιάξτε το δικό σας παζλ για το νηπιάκι σας, με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Δείτε εδώ, πώς.

Κατασκευές από χαρτόνι
Το χαρτόνι είναι ένα υλικό φθηνό με πολλές χρήσεις. Δείτε εδώ υπέροχες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας αξιοποιώντας το χαρτόνι που έχετε σπίτι σας.

Φτιάξτε σπιτάκι από χαρτόκουτα
Μία ακόμα υπέροχη ιδέα είναι να φτιάξετε για το παιδί σας ένα σπιτάκι από χαρτόκουτα που έχουν περισσέψει. Όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Δείτε εδώ τη διαδικασία βήμα-βήμα και δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας.

Βλέπουμε παιδικές ταινίες

Τα απογεύματα του Σαββατοκύριακού είναι ευκαιρία να απολαύσουμε οικογενειακά αγαπημένες παιδικές ταινίες. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας για παιδικές ταινίες που έχουν βραβευτεί και ξεχωρίσει η κάθε μία για τους λόγους της.

Φυτεύουμε λαχανικά και λουλούδια που φυτρώνουν γρήγορα

Μία ιδιαίτερη δραστηριότητα για να υποδεχτείτε τον Μάιο, είναι να φυτέψετε τα δικά σας λαχανικά και λουλούδια στο μπαλκόνι. Τα παιδιά μπορούν να αναλάβουν την φροντίδα και το πότισμά τους και έτσι να μάθουν από μικρά να είναι υπεύθυνα. Δείτε εδώ τι θα χρειαστείτε, αλλά και ποια λαχανικά και λουλούδια μπορείτε να φυτέψετε.

Κάνουμε πειράματα με νερό

Τα πειράματα με νερό είναι από τα πιο εύκολα και ασφαλή και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Δείτε εδώ πέντε εύκολα αλλά πολύ εντυπωσιακά πειράματα με νερό που μπορείτε και εσείς να κάνετε στο σπίτι με τα παιδιά σας, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που σίγουρα έχετε.

Μαγειρεύουμε παρέα με τα παιδιά

Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι και φτιάξτε υπέροχες δημιουργίες με τα παιδιά στην κουζίνα του σπιτιού σας. Δείτεεδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα μπισκότα-λουλούδια εμπνευσμένα από την άνοιξη.

Κάνουμε γυμναστική

Εκτός από τους περιπάτους γύρω από το σπίτι, μπορούμε να αθληθούμε και στο σαλόνι μας παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής κατάλληλο για παιδιά και μεγάλους. Δείτε εδώ ποιο ταιριάζει σε εσάς ή τα παιδιά σας και δοκιμάστε το!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved