#Μένουμε_Σπίτι: Επτά βραβευμένες παιδικές ταινίες που αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας

Απολαύστε παρέα με τα παιδιά σας διασκεδαστικές παιδικές ταινίες με φανταστικά εφέ, εικόνες και μηνύματα.

#Μένουμε_Σπίτι: Επτά βραβευμένες παιδικές ταινίες που αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας

Οι μέρες καραντίνας προς το παρόν συνεχίζονται και αναζητούμε συνεχώς δημιουργικούς τρόπους να απασχολήσουμε τα παιδιά στο σπίτι.

Αφού έχουμε παίξει, έχουμε φτιάξει κατασκευές, έχουμε διαβάσει παραμύθια, τι καλύτερο από το να τελειώσει η μέρα μας με μία όμορφη ταινία;

Οι παιδικές ταινίες μπορούν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά και να τα μεταφέρουν σε μαγικούς κόσμους με υπέροχες εικόνες και μουσικές. Κάποιες δε από τις παιδικές ταινίες, εκτός από ψυχαγωγικό χαρακτήρα, μπορούν να περάσουν στα παιδιά και σπουδαία μηνύματα.

Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς επτά παιδικές ταινίες που έχουν προταθεί ή και βραβευτεί με Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες. Εάν ήδη τις έχετε δει, σίγουρα αξίζει να τις ξαναδείτε γιατί τα παιδιά τις έχουν λατρέψει!

Brade

Η κοκκινομάλλα πριγκίπισσα Μερίντα είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει τα όνειρά της και κάνει τα πάντα για αυτό το σκοπό. Είναι γενναία, έξυπνη, με αυτοπεποίθηση και έχει εμπνεύσει χιλιάδες κορίτσια σε όλον τον κόσμο.

Μπορεί να είναι ταινία του 2012, το μήνυμα όμως που περνάει στα παιδιά είναι διαχρονικό.



Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ

Μία εξωτική περιπέτεια, με έξυπνο σενάριο και πολύ χιούμορ.

Ο σερ Λάιονελ Φροστ είναι ο μεγαλύτερος κυνηγός μυθικών τεράτων στον κόσμο κι έχει επιτέλους βρει την αποστολή που θα τον κάνει μέλος της διάσημης Λέσχης Εξερευνητών του Λονδίνου, την ανακάλυψη ενός γιγάντιου πιθήκου που ζει στη Βορειοδυτική Αμερική, του «χαμένου κρίκου» της εξέλιξής μας.

Η ταινία ήταν ανάμεσα στις παιδικές ταινίες που προτάθηκαν φέτος για το χρυσό αγαλματίδιο.



Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας

Η πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 2010 και απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Εξίσου επιτυχημένες, ήταν και οι συνέχειες Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 2 και Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 3 που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το 2014 και το 2018. Οι ταινίες μιλούν για τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την αποδοχή και την ανεκτικότητα. Εάν δεν τις έχετε δει ήδη, αυτές τις μέρες είναι ευκαιρία να τις απολαύσετε.



Οι απίθανοι

Μία οικογένεια της οποίας τα μέλη έχουν υπερδυνάμεις, καλείται να σώσει τον κόσμο! Μία απολαυστική παιδική ταινία για όλη την οικογένεια που θα σας προσφέρει γέλιο και σασπένς. H πρώτη ταινία κυκλοφόρησε το 2004, είναι όμως από τα πλέον διαχρονικά και κλασικά animation για παιδιά. Η δεύτερη κυκλοφόρησε δεκατέσσερα χρόνια αργότερα και είναι εξίσου απολαυστική.



Τα μυαλά που κουβαλάς

Μία από τις πιο επιτυχημένες παιδικές ταινίες τα τελευταία χρόνια. Η 11χρονή Ράιλι μετακομίζει με την οικογένειά της από την Μινεσότα στο Σαν Φρανσίσκο, και τα πέντε συναισθήματα της, η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία πρέπει να φροντίσουν να είναι χαρούμενη. Όμως κάτι πάει στραβά όταν η Λύπη αγγίζει καταλάθος μια χαρούμενη μνήμη, μετατρέποντας την σε λυπημένη, που θα οδηγήσει την ίδια και την Χαρά σε ένα ταξίδι στο μυαλό της Ράιλι.

Η ταινία περιγράφει τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό ενός παιδιού και πώς το κάθε του συναίσθημα επηρεάζει την συμπεριφορά του. Μία υπέροχη ταινία που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι.



Ο Ρατατούης

Μία ταινία του 2007 που έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό. Πρωταγωνιστής ο καλοφαγάς ποντικός Ρεμί που θέλει να γίνει μάγειρας στο καλύτερο εστιατόριο του Παρισιού. Έτσι λοιπόν αποφασίζει να βοηθήσει ένα δόκιμο μάγειρα στο εν λόγω εστιατόριο.



Toy Story 4

Μία ακόμη ταινία που διεκδίκησε το χρυσό αγαλματίδιο για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων στα φετινά Όσκαρ.

Η πλοκή της ταινίας αφορά τα παιχνίδια Σερίφης Γούντι, Buzz Lightyear καθώς και τους φίλους τους και τη ζωή τους, αφού ο Άντι, ο πρώτος ιδιοκτήτης τους, του έδωσε στη μικρή Μπόνι. Η παρέα, θα προσπαθήσει την επανένωση με την Bo Peep, η οποία δόθηκε στο Toy Story 3.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved