#Μένουμε_σπίτι: Αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα ενθουσιάσουν τα παιδιά (vid)

Επειδή τα παιδιά βαριούνται εύκολα μέσα στο σπίτι, πρέπει να βρίσκουμε νέους τρόπους για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους. 

#Μένουμε_σπίτι: Αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα ενθουσιάσουν τα παιδιά (vid)

Ακόμα κι αν τα παιδιά έχουν μια καθημερινή ρουτίνα στο σπίτι που περιλαμβάνει από διάβασμα και παιχνίδι μέχρι ασκήσεις γυμναστικής και μαγειρική, μοιραία έχουν κουραστεί και αναζητούν νέα πράγματα.

Είναι κακό να βαριέται το παιδί;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ελεύθερος χρόνος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό τους κόσμο αλλά και τα συναισθήματά τους. 'Εχουν έτσι την ευκαιρία να αυτοσχεδιάσουν και να μάθουν να διαχειρίζονται το χρόνο τους. Επειδή όμως ο ελεύθερος χρόνος τους είναι αυτή την περίοδο πολύ περισσότερος είναι ευακιρία να τον περάσετε μαζί του.

Κανένα παιδί δεν θα έμενε αδρανές και σε κατάσταση βαρεμάρας για πολύ αν δεν περίμενε από κάποιον άλλο να κάνει κάτι γι’ αυτό. Γι΄αυτό και όταν οι γονείς δεν αντιδρούν, το παιδί δεν σταματά να επαναλαμβάνει τη λέξη «Βαριέμαι».

Το κουτί της βαρεμάρας

Μία καλή ιδέα για όλους τους γονείς είναι να παίξουν το «κουτί της βαρεμάρας». Το παιδί θα πρέπει να βρει τρόπους που θα μπορούσε να ξεπεράσει τη βαρεμάρα του. Κάθε λύση θα καταγράφεται σε ένα χαρτάκι και θα μπαίνει στο κουτί. Το παιδί θα μπορεί να τραβάει τυχαία τρία χαρτάκια και θα επιλέγει μία από τις τρεις δραστηριότητες.

Επίσης μπορείτε να οργανώσετε μέσα στο σπίτι διάφορα παιχνίδια που συνδυάζουν την περιπέτεια με την γνώση. Όπως:

  • Γράψτε σε post it γράμματα της αλφαβήτου και ζητήστε από το παιδί σας να σχηματίσει όσες περισσότερες λέξεις μπορεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  • Δοκιμασία με οδοντογλυφίδες: Δώστε του οδοντογλυφίδες να τις ρίξει μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι σε 2 λεπτά με έπαθλο κάτι που θα σκεφτείτε εκείνη τη στιγμή.

Δείτε τι άλλο μπορούν να κάνουν τα παιδιά στο σπίτι στο βίντεο που ακολουθεί:






Οι παραπάνω δραστηριότητες είναι πιο διασκεδαστικές όταν συνδυάζονται μεταξύ τους και τα παιδί καλείται να προχωρήσει ένα βήμα τη φορά. Θυμίζει κάτι από το κυνήγι του θησαυρού και κρατά το παιδί σε εγρήγορση.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved