#Μένουμε_Σπίτι: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι το Σαββατοκύριακο;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

#Μένουμε_Σπίτι: Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι το Σαββατοκύριακο;

Η τέταρτη εβδομάδα καραντίνας φτάνει στο τέλος της. Μπροστά μας έχουμε δύο μέρες χωρίς τηλεργασία και εξ αποστάσεως διδασκαλία και ο ελεύθερος χρόνος εντός σπιτιού θα είναι σίγουρα περισσότερος.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας και παράλληλα να διασκεδάσουμε;

Φτιάχνουμε πασχαλινές και ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

Το Πάσχα είναι μόλις μία εβδομάδα μακριά και μπορεί φέτος να το περάσουμε κλεισμένοι στο σπίτι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε και να το απολαύσουμε. Δημιουργούμε λοιπόν πασχαλινή ατμόσφαιρα στο σπίτι φτιάχνοντας υπέροχες πασχαλινές και ανοιξιάτικες χειροτεχνίες με τα παιδιά.

Πασχαλινά λαγουδάκια χρησιμοποιώντας μόνο μία κόλλα χαρτί
Δείτε εδώ πώς με ένα trick θα φτιάξετε υπέροχα πασχαλινά λαγουδάκια για να διακοσμήσετε στο σπίτι σας.

Πρωτότυπες πασχαλινές χειροτεχνίες
Ζητήστε από τα παιδιά σας να προμηθευτούν χαρτιά, μπογιές, κόλλες, ψαλίδι και φτιάξτε μαζί τους όμορφες πασχαλινές και ανοιξιάτικες χειροτεχνίες, όπως διακοσμητικά κοτοπουλάκια, σελιδοδείκτες, χάρτινα αυγά για το πασχαλινό δεντράκι σας. Δείτε εδώ πέντε πρωτότυπες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε παρέα.

Πασχαλινά λαγουδάκια από πετσέτα και χαρτί
Φέτος το Πάσχα, #Μένουμε_Σπίτι και έχουμε όλον τον χρόνο για να φτιάξουμε πολλές και διαφορετικές κατασκευές. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε πασχαλινά λαγουδάκια από πετσέτα και χαρτί.

Πασχαλινά καλαθάκια από χαρτόνι
Μία πασχαλινή χειροτεχνία για παιδιά που σίγουρα θα λατρέψουν. Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε βήμα - βήμα όμορφα πασχαλινά καλαθάκια από χαρτόνι.

Ζωγραφίζουμε χρωμοσελίδες

Μια υπέροχη και διασκεδαστική δραστηριότητα για παιδιά που συνδυάζει τη λεπτή κινητική δεξιότητα, τα μαθηματικά και τη ζωγραφική. Δείτε εδώ τα διάφορα σχέδια.

Δημιουργούμε αυτοσχέδια παιχνίδια

Δείτε εδώ ιδέες για παιχνίδια που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνες σας με τα παιδιά σας και να περάσετε τον χρόνο σας δημιουργώντας και παράλληλα παίζοντας.

Λύνουμε αινίγματα

Τα αινίγματα ακονίζουν το μυαλό ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικά. Δείτε εδώ αινίγματα, κατάλληλα για παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved