#Μένουμε_σπίτι: Ενώστε τις τελείες-Χρωμοσελίδες για να περάσουν τα παιδιά την ώρα τους δημιουργικά

Μια υπέροχη και διασκεδαστική δραστηριότητα για παιδιά! Συνδυάζει τη λεπτή κινητική δεξιότητα, τα μαθηματικά και τη ζωγραφική!

#Μένουμε_σπίτι: Ενώστε τις τελείες-Χρωμοσελίδες για να περάσουν τα παιδιά την ώρα τους δημιουργικά

Τα παιδιά, όπως έχει αναφέρει πολλάκις και ο αναπτυξιολόγος του Mothersblog, Στέλιος Μαντούδης, από την ηλικία των 2,5 ετών έχουν πολλές ικανότητες που αλληλοδιαπλέκονται απίστευτα. Όπως για παράδειγμα ο συντονισμός χεριών-ματιών σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, αλλά και την επιμονή των παιδιών, σημαίνει ότι τα νήπια μπορούν να κάνουν όλο και πιο σύνθετες εργασίες και δραστηριότητες.

Σε αυτή την ικανότητα θα βοηθήσουν αρκετά οι παρακάτω ζωγραφιές. Το παιδί ενώνοντας τις τελείες, όχι μόνο θα μάθει να κρατά σωστά ένα μολύβι, να τραβά γραμμές και να ζωγραφίζει, αλλά θα μάθει να αναγνωρίζει και τους αριθμούς.

Αυτές οι ασκήσεις προορίζονται μόνο για νήπια;

Φυσικά και όχι! Με αυτές τις ασκήσεις-ζωγραφιές μπορούν να ασχοληθούν και τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που βαριούνται μέσα στο σπίτι, ειδικά τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά εξαιτίας του κορονοϊού.

Εκτυπώστε τις εικόνες που έχουμε παρακάτω και ζητήστε από τα παιδιά σας να ενώσουν τις τελείες (αριθμούς) για να αποκαλυφθεί το κρυμμένο σχέδιο. Έπειτα πείτε τους να βάλουν χρώμα στη ζωγραφιά τους για να την «ζωντανέψουν».

Swipe up για να δείτε τα υπέροχα σχέδια! Αποθηκεύστε τα και εκτυπώστε τα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved